• Lördag 14 Mars - 2020
  • 20 år
  • 150
Evenemang

HOLY + Jelly Crystal ( Inställt )

Oceanen presenterar: HOLY + Jelly Crystal

HOLY

HOLY! Aliaset tillhörande umeåsonen Hannes Ferm har vi tidigare främst förknippat med ständigt utforskande musik i närheten av det psykedeliska. Med nya HOLY-albumet Ryder, som släpps 28 februari, kan vi vänta någonting helt annat. Vad? En synthpopskiva. Tillkommen i tätt samarbete med Jacob Haage, vars diskografi bland annat rymmer en av Ferms favoritskivor – Kokoro av El Perro Del Mar. Släppet följs av en miniturne som innefattar följande datum: Slaktkyrkan i Stockholm 28 februari, Plan B i Malmö 13 mars och Oceanen i Göteborg 14 mars.

Nu finns det saker som förenar Ryder med dess föregångare, 2018 års All These Worlds Are Yours. Kvar är Ferms melodikänsla, nyfikenhet och ovilja att stagnera. ”Jag tänkte på vad det skulle innebära att göra saker så annorlunda som möjligt den här gången”, säger Ferm. ”Och det föreföll som att svaret låg i att samarbeta så mycket som möjligt, och i att försöka omfamna ett mer konventionellt popformat utan att för den skull rucka på integriteten.”

 

Jelly Crystal

Filip Johnson har under aliaset Jelly Crystal fångat mångas uppmärksamhet. År 2018 släppte Filip två singlar: "Now Awake" och duetten "PTL" med Shitkid. År 2019 har rivstartat med ytterligare ett uppmärksammat släpp – "Beverly Hills" – vars video nyligen premiärades på SVT:s PSL. Filip själv beskriver sin musik som "like if an acid-fueled ABBA would've written the soundtrack to Titanic" och att detta är en av landets spännade nya akter är vi många som kan skriva under på.

 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen