Barnens Ocean

Programpaus under 2024

Barnens Ocean är Oceanens satsning med programpunkter för barnpublik och deras vuxna. Genom olika samarbeten och ett varierat utbud av arrangemang blir Barnens Ocean en plats där stadens alla barn kan mötas, uppleva och utforska konst- och kultur i olika former tillsammans med andra barn och vuxna.

Barnens Ocean lanserades 2020 med stöd från Göteborg Stad. Projektet hette då Musik för Barn och genomfördes i samarbete med Jazz är farligt och Elena Wolay. År 2021 beviljades projektet utvecklingsstöd  från Västra Götalandregionen och har därefter kunnat fortsätta med hjälp av stöd från Statens Kulturråd. 

Vi erbjuder kvalitativa föreställningar, konserter och workshops till barn och deras vuxna för en billig peng. Tillsammans med Frysthuset och Blå Stället jobbar vi för att sänka trösklarna och binda ihop staden. Vi vill underhålla, inspirera, engagera och öppna portarna till barnens egna skapande. För det mesta håller vi till på Scenen, men ibland är vi i Gathenhielmska Husets trädgård eller på Andra Våningen i World Dance Companys lokaler. 

Under åren har många fina föreställningar spelat på Barnens Ocean: Dansföreställningen “Jazzfåglar”, “Son Cubano” med Raúl Lara, Afra Rubino och Johan Bengtsson, “Magen i skogen” med Dinn Dinn Bulo, “Adjö Herr Muffin”, “Väv-Workshop” med Felicia Rauma Andersen, “Fågelfabler”, “Improvisations-workshop” med Lisen Ylander Löve och Karin Johansson, “Förvandling”, “Månvatten-workshop” med Häxskolan och “Gul!, Kul eller Ful?”.

Tillbaka till toppen