Barnens Ocean

Barnens Ocean är Oceanens satsning med programpunkter för barnpublik och deras vuxna. Genom olika samarbeten och ett varierat utbud av arrangemang blir Barnens Ocean en plats där stadens alla barn kan mötas, uppleva och utforska konst- och kultur i olika former tillsammans med andra barn och vuxna.

Barnens Ocean lanserades 2020 med stöd från Göteborg Stad. Projektet hette då Musik för Barn och genomfördes i samarbete med Jazz är farligt och Elena Wolay. År 2021 beviljades projektet utvecklingsstöd  från Västra Götalandregionen och har därefter kunnat fortsätta med hjälp av stöd från Statens Kulturråd. 

Vi vill erbjuda kvalitativa föreställningar, konserter eller workshops till barn och deras vuxna för en billig peng. För att både stora och små ska ha tillgång till kulturupplevelser. Med Barnens Ocean vill vi knyta ihop staden och regionen samt sänka trösklarna tillsammans med våra samarbetspartners Fryshuset – Barn till Ensamma Mammor, Blå Stället, Mimers kulturhus och Kultlab i Kungälv. Vi vill underhålla, inspirera, engagera och öppna portarna till barnens egna skapande. För det mesta håller vi till på Scenen, men ibland är vi i Gathenhielmska Husets trädgård eller på Andra Våningen i World Dance Companys lokaler. 

Många fina föreställningar och workshops har upplevts på Barnens Ocean, bland annat: 

Dansföreställningen “Jazzfåglar”, “Son Cubano” med Raúl Lara, Afra Rubino och Johan Bengtsson, “Magen i skogen” med Dinn Dinn Bulo, “Adjö Herr Muffin”, “Väv-Workshop” med Felicia Rauma Andersen, “Fågelfabler”, “Improvisations-workshop” med Lisen Ylander Löve och Karin Johansson, “Förvandling”, “Månvatten-workshop” med Häxskolan och “Gul!, Kul eller Ful?”. I framtiden vill vi fortsätta erbjuda fler fina upplevelser på Barnens Ocean.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen