• Torsdag 28 November - 2019
  • 20 år
  • 150
Evenemang

Sumie + Albert Af Ekenstam

Oceanen presenterar: Sumie + Albert Af Ekenstam

Sumie

Knappt två år efter att den Göteborgsbaserade låtskrivaren Sandra Sumie Nagano, känd under artistnamnet Sumie, släppt sitt andra album Lost In Light för skivbolaget Bella Union, lanserar hon inom kort fem helt nya låtar på kommande EP:n Mirou.

Den första singeln, Moon, beskriver Sumie som en drömsk vaggvisa – där du får vara vem som helst, vad som helst och var som helst. Anledningen till att hon skrev den låten var för att hon ville ge drömmarna en chans att höras, berättar hon vidare, och att den också handlar om att inte släppa taget om den fina balansen mellan verklighet och saga. Moon, som satte tonen för övriga fyra spår, berör också längtan efter det samtal man önskar att man hade haft – när det fortfarande var möjligt.

 

 

Albert Af Ekenstam

Albert Af Ekenstam debuterade 2016 med ”Ashes” som följdes upp av bra respons och inbjudan till showcasefestivaler runtom i Europa (däribland Reeperbahn Festival i Hamburg, The Great Escape i Brighton och Eurosonic i Groningen) samt turnerande över delar av Europa med fokus på Tyskland och England.

Förra året släpptes EP´n ”Hundred Miles”. ”EP´n är skriven och inspelad i en mellanperiod i livet; jag gick in i processen utan en bestämd idé rent musikaliskt utan lät inspelningsprocessen ta låtarna dit de ville. Jag spelade in dem hos min kompis Daniel Ögren i Dalarna under några dagar i våras. Även mina vänner Ulrik Oding, Sumie Nagano, Ane Brun och Filip Leyman har på olika sätt bidragit till inspelningen” säger Albert Af Ekenstam.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen