• Fredag 29 November - 2019
  • 20 år
  • 100
  • Facebook
Evenemang

Skiftande enheter – releasefest

Appetite och Oceanen presenterar: Skiftande enheter - releasefest

Appetite är en nystartad indiepoplabel, som drivs av Hugo Randulv och Rasmus Hansén. Första släppet blir en mini-LP med Skiftande enheter. Albumet släpps den 27 november, och två dagar senare är det releasefest på Oceanen. Det firas med tre band på scen: Skiftande enheter, Typical Girls och Ögon av is.

Skiftande enheter

Skiftande enheter började som ett punkband, ganska snäll punk men ändå tillräckligt skramligt för att skrämma bort dom känsligaste öronen. Vår nya skiva ÄR skramlig men det är liksom inte punk längre, snarare pop eller new wave eller postpunk eller nått åt det hållet. Den är antagligen också en smula bredare i sitt tilltal. Alla som släpper en skiva säger att dom är nöjda med den, antingen ganska nöjda eller jättenöjda. Såklart är inte heller vi missnöjda med vår nya skiva. Jag har mina personliga favoriter, som titelspåret ”Snubblar genom drömmar”. I mina öron låter den lite som en Felt-låt från ”Forever breaths the lonely word”-eran, gjord efter våra förutsättningar. En annan favorit är ”Min hand i din” som har lite av känslan som finns i de mest velvetdyrkande beat happening-låtarna. Hela skivan spretar ganska mycket men den reflekterar vidden av det vi är inspirerade av, vi hoppas att den håller ihop för lyssnaren. Mattias Malm som spelade in och mixade skivan har gjort ett väldigt stort avtryck i musiken, den låter stor utan att vara för polerad och låtarna har ett skimmer över sig som de inte haft utan honom.

Hoppas ni gillar den, tack för att ni lyssnar!
/JJ Ulius

Typical Girls

Discopop med medlemmar från Agent blå, Amateur Hour, Westkust och Makthaverskan. Denna kväll gör dom sitt första framträdande någonsin. Bandet har inget färdigt material inspelat, men kommer att släppa en EP på Appetite någon gång nästa år.

Ögon av is

Premiärspelning för purfärsk Darkwave som utgörs av duo med rötter i Göteborgs punkscen. Pulserande syntar, chorusgitarr och backtrack blir till musik om sårbarhet och dystopi, med texter på svenska.

---
Förbeställ Skiftande enheter-vinyl: appetitegbg.bandcamp.com

DJ's: TBA

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen