• Lördag 21 September
  • 20 år
  • 150 kr
  • Facebook

Evenemang

Septembernatt Label Night: Silverkulten + Nära Döden + Bromander

Silverkulten

Den 20 september släpper Silverkulten äntligen sitt tredje, efterlängtade fullängdsalbum “På kollisionskurs med samtiden” digitalt och på LP via Septembernatt vilket firas med stort ståhej på Oceanen den 21 september tillsammans med label-vännerna Nära Döden och Bromander.

Silverkulten är GBG-bandet som varit utspridda på andra orter nästan lika länge som bandet funnits. Med den tredje plattan skymtar en hemkomst till västkusten, både geografiskt och i musiken. Kultens låtar uttrycker en nostalgisk, blåögd längtan till något välbekant, men också en skär vilja att börja om på något nytt. Med ena ögat sneglandes på dåtiden och det andra krampaktigt blundandes inför framtiden, slirar kulten vidare längs dimmiga vägar.  

Nära Döden

Man kan tro att Nära Döden är ännu ett svårt indieband från Stockholm, men faktum är att det är hej-kom-och-hjälp-mig-musik för hela familjen. Det finns ett sätt att spela rockmusik på och det är rakt och hårt. Skiva nummer två är på gång, men innan dess kan du höra smakprov på Oceanen. Ses där.

Bromander

Bromander är Ålandssonen som etablerat sin egen nisch av elegant opolerad pop på svenska. Sedan starten har det hunnit bli tre album – ”Du sköna nya värld” 2017, ”Underströmmar” 2020 och ”Skarabé” 2022 - en oeuvre som bland annat Nöjesguiden kallat både tidstypisk och klassisk. Den 15 mars släppte Bromander sin nya EP De blindas stad, en samling låtar om resan från den åländska skärgården till myllret i storstaden, till tonerna av kraftfull och stämningsladdad alternativ-pop. "Det finns få artister i Sverige som så snyggt blandar poprocken från 60- och 70-tal med modern indiepop som Staffan Lindström, aka Bromander. Och detta faktum kvarstår efter den senaste EP:n De Blindas Stad." - Gaffa 2024. 

DJ

DJ för kvällen är Filip Lundgren, grundare av labeln Septembernatt, som bjuder på allt från svensk indie, hitlistepop, en och annan gammal goding, kanske lite britpop, och nåt obskyrt från Norrbottens kuststäder från tidigt 00-tal.

________

Tillgänglighet

Kulturhuset Oceanen är en Q-märkt, kulturhistorisk byggnad vilket är en utmaning när det kommer till tillgänglighet. Vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka oss. Vid besök med rörelsehjälpmedel är ingången via entrén till scenen bäst anpassad. Denna nås genom Gathenhielmska trädgården. Ingången är låst, därför ber vi er att höra av er en dag innan ert besök och senast fredag 16:00 om ni ska besöka oss över helgen. Rullstolsanpassad toalett finns i scenlokalen. Obs! blinkande ljus kan förekomma under konserter och event. Vid frågor gällande tillgänglighet kontakta Mia Herman, mia@oceanen.com.

Tillbaka till toppen