• Lördag 03 Mars - 2018
  • 20 år
  • 100
  • Facebook
Evenemang

Rama Lama på Oceanen: Cat Princess, DBC, Beverly Kills

Rama Lama på Oceanen: Cat Princess, DBC, Beverly Kills

Det Stockholmsbaserade indiebolaget Rama Lama Records inleder 2018 med kvällar i Malmö (20/1), London (3/2) och Göteborg!

Den 3 mars är det dags för Göteborg och på Oceanens scen blir det tre mycket lovande akter. Förutom att Cat Princess och Delsbo Beach Club båda gör sina första Gbg-spelningar har vi bjudit in det mycket lovande Gbg-bandet Beverly Kills!

Cat Princess

Uppsalakvintetten Cat Princess debuterade på allvar med EP:n Please Me som gavs i december 2016 och fick höga betyg av bland annat GAFFA och HYMN. Sedan dess har bandet spridit sin energiska musik på landets scener, spelat med bland andra Pale Honey, Magic Potion och Cloud Nothings samt spelat in livefavoriten 'Fly on Your Wall' som släpps den 23 januari via Rama Lama Records.

Live gör sig Cat Princess som allra bäst och deras intensitet och oberäknelighet påminner om akter som bob hund samtidigt som deras musik drar tankarna till storheter som Talking Heads och Bowie på ett sätt få andra indieband mäktar med.

Delsbo Beach Club

Bandet med rötterna i Umeå men fötterna i Stockholm släppte i oktober debutsingeln All The Way Home som på kort tid gjorde Delsbo Beach Club till den näst mest bloggade artisten i världen på Hype Machine. Låten har uppmärksammats av HYMN, Festivalrykten, CLASH, Aftonbladet mfl. och är endast ett smakprov på den redan starka arsenal låtar bandet besitter.

All The Way Home har uppmärksammats världen över och spelas just nu på såväl studentradiostationer i Sverige till Amazing Radio i Storbritannien. Jämförelserna har dragits till en mix av Mac DeMarco och Beach House men bandets surf-rockiga indiepop sound lyckas sticka ut med sin energi och melodi. I vår väntar en debut-EP på Rama Lama Records.

Beverly Kills


Det är poppigt, det är stökigt – det är Beverly Kills. Från en 40 grader varm ursäkt till replokal ute i ett industriområde på Hisingen sprider de sin rastlösa aura över Göteborg genom vemodiga melodier och dynamitladdade ackordföljder. Än så länge finns bara en demo ute på SoundCloud, men en debutsingel har precis spelats in hos Welfare Sounds. De har blivit jämförda med en enorm variation av band, allt från Bloc Party och Dinosaur Jr. till Honey is Cool, så det finns onekligen något för alla hos Beverly Kills.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen