• Fredag 23 Mars - 2018
  • 20 år
  • 100
Evenemang

Pink Milk + TENTAKEL

Pink Milk

Fans av atmosfärisk rock, dark wave, shoegaze och postpunk har nog inte undgått den svenska duon Pink Milks framfart det senaste året.

För varje singelsläpp har de befäst sitt filmiska 80-talsinspirerade ljudlandskap ytterligare, och skivan ”Purple” kan närmast beskrivas som ett ljudligt manifest – ett nyfiket experimenterande, utan att ge avkall på melodier och låtar. Pink mIlk är även nominerade i en av P3 guld kategorierna

Debutalbumet ”Purple” kom i oktober och hamnade efter en vecka på första plats på kritiker.se och är nu befäst där som månadens bästa. Gaffa gav skivan 6 av 6 stjärnor och kallade den ”en dånande uppvisning i alternativ rockmusik” och ”den bästa skivan som släppts på många år.” medan engelska The Indiependent skrev ”this small band has produced one of the most consistently great post-punk albums of the year”.

”Det här är ett perfekt soundtrack i höstmörkret” – Musikguiden i P3

”Öppningsspåret ”River Phoenix” sätter standarden och visar att reverb fungerar lika bra 2017 som 1986” – HYMN (8 av 10)

”Cocteau Twins, The Cure och Joy Division i modern shoegaze-tappning. Duon Pink Milk skapar en perfekt ljudvärld bland ekon, dundrande trummor och klagande gitarrer. Inramningen är lika mörk som Ingmar Bergmans “Guds tro-trilogi”, men framkallar på nåt märkligt sätt en hoppfull frälsning i det dova och molokna.” – Borås Tidning (4 av 5)

 

TENTAKEL

Göteborgs mest maniska trumslagare Pontus Torstensson (URAN, The Exorcist GBG) har skapat en enmansarmé: TENTAKEL. Som Tentakel skapar han experimentell, hårdsvängande och rytmbaserad musik som ekar av krautrock, jazz och dub. Den mörka stämningen och det hårda drivet är genomgående. "Kosmisk punk-kraut-techno med ambienta element" kallar han det själv. Pontus är en av de mest eftertraktade trummisarna i Sverige och spelar för närvarande i Uran GBG, Exorcist GBG, Sork, Ultra Satan, Robert Leiner and the Source Experience och Nynningen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen