• Fredag 18 Oktober - 2019
  • 20 år
  • 150
Evenemang

Mi von Ahn & Väärt

Oceanen presenterar: Mi von Ahn & Väärt

 

Mi von Ahn

Mi von Ahn är en singer-songrwriter med sina rötter i Norrland. Mi skapar suggestiv pop med en karg och vacker melankoli som berör på djupet. Den musikaliska upplevelsen kan liknas vid en rytmisk resa genom ett dramatiskt landskap där storslagna fjäll varvas med stillsamma sjöar. Texterna genomsyras av det jordnära allvar som präglar hennes person. Helhetsupplevelsen blir ett nytt format där den traditionella singer-songwriter-genren möter en modern eskapism. Clash Magazine beskriver musiken som ”Driving, inspiring, and moving...” och drar paralleller till The War On Drugs. Västerbottenskuriren skriver ”... aningar av Fleetwood Mac och kanske även Amanda Bergman, men framför allt är Mi von Ahn väldigt mycket sig själv”.

Hösten 2018 släpps debutalbumet Signals, via Bolero Recordings och Warner/Chappell. Under arbetet har flertalet singlar släppts, vilka i skrivande stund genererat drygt 800 000 streams på Spotify och uppmärksammats av bl a Musikguiden i P3 och musikjournalisten Jan Gradvall samt cirkulerat på flertalet Spotify playlists (Best new music, Indie highlights, Women of Indie mm). Mi tilldelades även under 2017 STIM-stipendiet för sitt låtskrivande.

Väärt

Väärt startades av Pär Poromaa Isling och Johan Airijoki i början av 00-talet i Malmberget. Bandet har släppt tre album som hyllats av fans och kritiker. Våren 2014 släppte Väärt albumet "Det kommer ett skalv". Den gavs en fyra i betyg av DN och följdes av spelningar runt om i landet inför fullsatta lokaler. I mars 2019 kommer "Drömälv", gruppens efterlängtade fjärde album via skivbolaget Lemmel Records. Albumet är inspelad och producerad av Jens Andersson.

"Det är 5 år sedan vi släppte vårt förra album. Så den här skivan är en comeback för oss. Den handlar om att skapa sig ett nytt liv i staden, i vårt fall Umeå. Det var hit vi flyttade från Malmfälten och på allvar började spela som ett band. Det har gått många år sedan dess. Mycket har hänt. Bandmedlemmar har hoppat av, andra har flyttat, vi har gift oss, fått barn, skaffat en utbildning, ett jobb. Ibland känns det som att vi hittat ett hem här, men vi tvivlar ofta, det beror på dagsformen eller årstiden"

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen