• Fredag 30 Mars - 2018
  • 20 år
  • 100
  • Facebook
Evenemang

Kristoffer Bolander+ Anna Henriksson

Kristoffer Bolander

 

Mest känd som frontman för den svenska alternativa folk-outfiten Holmes är Kristoffer Bolander också en fulländad soloartist med en änglalik, Neil Young-esque tenor och ett öra för trånande melodier. Bolander erbjuder en skonsam blandning av muskulös drömrock och melankolisk folkpop i venen av artister som Coldplay, Jonsi och Jose Gonzalez. Bolander släppte sitt debut-soloalbum, ”I Forgive Nothing”, 2015.

Bolanders nya skiva "What Never Was Will Always Be" erbjuder övertygande bevis på hans anslutning till den europeiska eliten av alternativa låtskrivare. Genom att flytta sig bortom det typiska spektret av 'alternativ folk' som hörs på Bolanders debut i "I Forgive Nothing", representerar uppföljaren en signifikant utveckling i ljudbild. Den sällsynta, tenor-rösten hos den svenska sångaren är vackert inramad av hans utmärkta band, ibland tyst och fokuserat, ibland med uppviglande distade gitarrer och intuitiva trummor. Men det som verkligen gör atmosfären i "What Never Will Always Be" unik är introduktionen av elektroniska element. Från mjuka synthmattor, som påminner om Brian Eno-ljudbilder, till torra, pulserande elektroniska trummor, medan glimtar av arpeggion belyser den elegant utformade musikaliska dungen.

Support: Anna Henriksson

I Göteborg har Anna Henriksson spelat flitigt med band som Judiths, Lofot och Mira Aasma. Nu tar hon steget och går solo. Musikaliskt låter det lite som att Säkert! har blivit bästis med Robyn. Skogen möter city. I samarbete producenten Anton Alvin (FLAWS) har ljudbilden vuxit fram. Spänningen låg i att bibehålla Annas arv och ton, och samtidigt låta det möta en annan, mer elektronisk värld.

”Jag gillar det bombastiska som Anton kan skapa. Tillsammans med mina minimalistiska och lite naiva melodier blir det en fin mix. Sången ska kännas som att den viskas rätt in i örat. Typ den känslan vill vi åt.” säger Anna Henriksson, låtskrivare.

Uppvuxen i en järnvägskorsning utanför Vännäs levde Anna omgiven av slöjd och musikinstrument. I tio år har hon nu bott i Göteborg. I tio år har hon längtat hem. Någonstans i skaren på väg till bussen hittade Anna ett sätt att förhålla sig till de blå tonerna.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen