• Onsdag 06 Oktober - 2021
  • 20 år
  • 120
Evenemang

Jazzklubben Sonja: Mieli

Oceanen & Jazzklubben Sonja presenterar: Mieli

Jazzklubben SONJA är under Hösten tillbaka på Oceanens scen med ett program med många nykomlingar och albumaktuella stjärnskott på den svenska jazzhimlen.

Den 6:e Oktober har vi äran att presentera den Malmömaserade duon Mieli. Denna duo berör verkligen på djupet, med otroliga texter och en fingertoppskänsla rör dem sig mellan popinfluenser såväl som moderna jazzinfluenser och skapar en ljudbild som man vill stanna i i timmar.
________

LIVE: MIELI
På finska betyder Mieli sinne, anda, mening, håg och medvetande så det är ingen slump att denna duo valt just detta namn. 2016 började Sebastian och Amanda skriva låtar ihop och i ett ömsesidigt samarbete där båda står för text och musik om vartannat så formades Mieli.

Musiken kännetecknas av en delad kärlek för kraftfulla, minimalistiska och hängivna toner och texter från jazz, populärmusik och visa. Stundtals går det att höra flera minuters meditativ improvisation med text och toner, stundtals är det bara en sång likt en visas enkelhet som räcker.
I ett meditativt och lyhört samspel låter de musiken och texterna släppas fria och ta nya riktningar som gör att musiken alltid blir olika från gång, till gång.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen