• Lördag 13 Oktober - 2018
  • 20 år
  • 150
  • Facebook
Evenemang

GRANT

Lyxigt sorglig som Lana Del Rey, rörlig som Kate Bush och majestätisk som Florence Welch. Svenska GRANT har under 2018 fått blomma ut och visat sin unika begåvning med framträdanden på stora festivaler som Way Out West såväl som på Grammisgalan, Allsång på Skansen och TV4 Nyhetsmorgon. Med sommarens hyllade debutalbum In Bloom i bagaget ger GRANT sig nu i höst ut på sin första egna turné, så sålla er till skaran som såg henne innan det riktigt stora genombrottet.

Tiden då mainstreammusik förkroppsligade musikbranschens tidvis kalkylerande cynism är på många sätt förbi. Idag kan den mest spännande popmusiken också vara den mest populära. Därför ser vi idag unga artister som likt GRANT [SE] är uppfödda på en diet av alternativa hjältar som Björk, Nirvana och PJ Harvey välja just modern pop som sin uttrycksform. Ångest, tvångstankar, hämndlystnad men givetvis också kärlek kläs i en samtida skrud och i centrum av ett redan färdigt estetiskt universum står GRANTs urstarka röst. Lyxigt sorglig som Lana Del Reys, rörlig som Kate Bush och majestätisk som Florence Welch. GRANT, eller Alma Caroline Cederlöf som hon egentligen heter, behärskar den sällsynta förmågan att sjunga själfullt och kraftfullt utan att någonsin förlora sin trösterika sårbarhet.

GRANT fick musiksverige att sätta cavan i halsen när hon sjöng sin första singel ”Waterline" på Grammisgalan i februari och har sedan dess släppt ytterligare tre övertygande singlar och i juni kom det äntligen, debutalbumet ”In Bloom”. Om vi ska tro på journalisternas framtidsprofetior så kommer Sverige få sin nya popexport i GRANT.

GRANT ser mycket fram emot att åka ut på turné och hälsar till sina fans:
- Tanken gör mig varm, att ni gett mig en första riktig turné att se fram emot. Ni som lyssnar och delar med er av min musik, som skrivit så fint till mig under året som gått och som sett mig live under sommaren. Det finns inget större för mig än att ställa sig på scen och möta er.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen