• Fredag 25 Mars - 2022
  • 20 år
  • 140
Evenemang

Good Luck Club: Katthem

Oceanen och Good Luck Club presenterar: Katthem + Hanna Helperin 

Katthem

Katthem gör vad Katthem vill – och vad de än gör regnar lovorden runt dem. När det spelas punk tar de hem Manifestgalans pris i genren. När det spelas rock’n’roll benämns de som genuina, okonstlade, och “Göteborgs enda bra band”, enligt journalisten Linus Kuhlin. Och när det spelas allt emellan progg och spaghetti-western-indie lyckas man kamma hem en hyllande albumrecension i Göteborgs-Posten. 

Det är inte heller särskilt svårt att förstå varför de fyra multi-instrumentalisterna i Katthem lyckats vinna över så många när man hör debutalbumet “Vackra Lögnerskor”. Självklart finns det ett enormt underhållningsvärde i att skriva låtar som att Leif GW Persson är “Sveriges Sherlock” och att hata ett förrädiskt ex så mycket att man blir till “Hannibal Lecter”, men precis som ovan nämnda röster sagt, så är musiken både genuin och helt fantastisk. Att komma för skratten och stanna för konsten är Katthems ständiga äss i ärmen. 

Hanna Helperin

För de som varit investerade i Göteborgs musikliv senaste åren kan namnet Hanna Helperin låta bekant. Dels har hon figurerat i Robert John Davids liveband och bidragit med saxofonpartier till Jurij och Klara Goliger, men hon har främst av allt släppt den helt briljanta EP:n “Hanna With the Dry Lips”. När hon är bakom rodret skapas det indiepop som HYMN kallat för “ljuvlig och catchy”, och det är verkligen bara förnamnet. Det kryllar av trallvänliga melodier, förtjusande blåspartier och dansvänlighet längs allt det hon gör. Dessutom är det livedebut för Hanna och sitt band under kvällen, så för att bevittna en ny stjärna födas på den svenska indiehimlen vet ni var ni ska vända blicken.

Tillbaka till toppen