• Fredag 06 Oktober - 2023
  • 20 år
  • 160
Evenemang

Echo Ladies + Tiny Oceans

Echo Ladies

Malmöbaserade shoegazarna Echo Ladies består av Matilda Botwid, Mattis Andersson och Joar Andersén, tre gamla vänner som efter att på egna håll spelat runt i olika band förstod att man jobbar bäst ihop. Bandet startade 2014 och med sitt bandnamn ville man beskriva sitt sound, valet föll på Echo Ladies vilket är inspirerat av såväl favorittrummaskinen som den gemensamma kärleken till Echo & the Bunnymen.

Efter att ha släppt ifrån sig ett antal singlar och en EP släppte man debutalbumet 'Pink Noise' 2018. Albumet prisades såväl på hemmaplan som internationellt och trion turnerade Storbritannien frekvent. I höst återvänder man med nya albumet 'Lilies' som släpps via Rama Lama Records den 8 september.

Albumet har jobbats fram sedan 2018 års debutalbum och är nu äntligen redo att snart se dagens ljus. Detta album är byggt på samma grund som Echo Ladies kurerade under sina tidigare släpp, men med en mer orubblig närvaro. Echo Ladies har alltid försökt balansera två känslor samtidigt genom sina låtar. Medan deras tidigare låtar försökte förmedla känslan av nostalgi och hopp för framtiden, blandat med oro över att definiera vem du är och vem du kommer att bli, försöker det här albumet istället balansera känslorna av sorg och ensamhet, med ilska, frustration och beslutsamheten att göra en förändring till det bättre. Det här albumet genomsyras verkligen Echo Ladies-mantrat att "Nothing Ever Lasts". Bra saker kan komma till ett slut, men dåliga saker kommer också gå över.

Tiny Oceans

Tiny Oceans är Luleåättade men Malmöbaserade Alina Björkén. Under 2022 släppte hon singlarna Distance och Villager, och fler kommer under hösten 2023. Den som söker hållpunkter kan säga Modest Mouse, Breeders, Cure. Det handlar om indie av 90-talssnitt, överförd till 2020-talets domedagsstämningar. Det personliga: att cykla till jobbet och att vänta på bussen i all evighet eller att sakna skäl att göra något av det. Att vilja inte vilja gå hem från festen än. Det gemensamma: alltings stundande sammanbrott, hur kometen aldrig kommer.

________

Tillgänglighet

Kulturhuset Oceanen är en Q-märkt, kulturhistorisk byggnad vilket är en utmaning när det kommer till tillgänglighet. Vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka oss.  Vid besök med rörelsehjälpmedel är ingången via entrén till scenen bäst anpassad. Denna nås genom Gathenhielmska trädgården. Ingången är låst, därför ber vi er att höra av er en dag innan ert besök och senast fredag 16:00 om ni ska besöka oss över helgen. Rullstolsanpassad toalett finns i scenlokalen. Obs! blinkande ljus kan förekomma under konserter och event. Vid frågor gällande tillgänglighet kontakta Mia Herman, mia@oceanen.com.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen