Pressfoto på bandet Vero. Tre feminina personer framför en gul bakgrund.
  • Lördag 11 November - 2023
  • 20 år
  • 160
Evenemang

Vero + Jenny Högström & Niki Yrla

Vero

På deras djärva och briljanta debutalbum 'Unsoothing Interior' speglar Stockholms Vero livets natur. Deras låtar prioriterar känsla framför perfektionism "det som känns, eller låter, bäst" och skapar en skiva som tumlar igenom innehållet med en känsla av oförutsägbarhet, spänning och nyfikenhet. Det är ett album fullt av råa gitarriff som snurrar och snurrar och fräser, och framkallar andan hos artister som Sonic Youth, Garbage och Pixies. Skivan, ut via PNKSLM Recordings (ShitKid, Les Big Byrd, Holy etc.), är ett dokument över de tre musikernas egna upplevelser, injicerade med en naturlig brådska som kommer från både verkligheten i låtarna och att skriva och spela in dem i en studio som betalas per timme. För sina lyssnare fungerar den mindre som en färdplan genom turbulensen och mer som en förtrogen att dela toppar och dalar, dramatik och lust med, och omfattar allt från sex, vänskap och att ta reda på exakt vem du är.

Jenny Högström & Niki Yrla

Niki Yrla är musikproducent, ljuddesigner och artist. Jenny Högström är kritiker, översättare och författare.

Jenny och Niki träffades på Tinder. Det blev ingen romans, men väl en vänskap. Niki började gå på Jennys bokreleaser och Jenny på Nikis spelningar. Och sen började de boxas. När de inte slåss förenas de i sin kärlek till tunga beats och basgångar.

År 2020 började de prata om att göra musik ihop, eller snarare: att Niki skulle ljudlägga Jennys dikter. Detta visade sig vara en strålande idé. Resultatet: kul och brutal poesi som möter mörk och melodisk electronica med ett feta beats: Jennys och Nikis samarbete liknar inget annat.

________

Tillgänglighet

Kulturhuset Oceanen är en Q-märkt, kulturhistorisk byggnad vilket är en utmaning när det kommer till tillgänglighet. Vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka oss.  Vid besök med rörelsehjälpmedel är ingången via entrén till scenen bäst anpassad. Denna nås genom Gathenhielmska trädgården. Ingången är låst, därför ber vi er att höra av er en dag innan ert besök och senast fredag 16:00 om ni ska besöka oss över helgen. Rullstolsanpassad toalett finns i scenlokalen. Obs! blinkande ljus kan förekomma under konserter och event. Vid frågor gällande tillgänglighet kontakta Mia Herman, mia@oceanen.com.

Tillbaka till toppen