• Onsdag 22 Juni - 2022
  • 20 år
  • 190
Evenemang

TOPS + Ultraflex

Oceanen presenterar: TOPS + Ultraflex

TOPS

Bandet TOPS bildades i Montreal och har sedan starten kommit till att bli en av de mest inflytelserika alternativa banden – som skapat sin plats för sofistikerad popmusik i indievärlden.

Med vidöppna hjärtan skriver de personliga låtar om teman som rör relationer och ifrågasättandet av makt och begär. Med Riley Flecks på trummor, David Carrieres karakteristiska gitarr-lick och Marta Cikojevics fylliga keyboard-toner samspelar de olika elementen väl med vokalisten Jane Pennys pricksäkra röst.

Tillsammans har de självproducerande bandmedlemmarna släppt fyra skivor och en handfull singlar som sträcker sig över olika komplexa känslolägen. Softrock med spår av pop som omges av deras ballader, som har kommit till att bli deras signum.

Ultraflex

Ultraflex är ett interdisciplinärt samarbete mellan norska Farao och isländska Special-K. Deras debutalbum “Visions of Ultraflex” släpptes 2020 och vann Bästa Elektroniska Album i The Icelandic Music Awards år 2021. Duons sound är modernt, kitschigt med inspiration från disco, italo, 80-tals funk och oväntade jazzinslag. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen