• Torsdag 18 Januari - 2024
  • 20 år
  • Fri entré
  • Facebook
Evenemang

Rivningskartan

NU ÄR DEN HÄR! Rivningskartan.se är en interaktiv kartläggning av berättelser och minnen kring rivna, hotade eller räddade byggnader runt om i Sverige. Framtagen av ACAN Sverige och webbyrån Sally och nu öppen för alla att bidra med byggnader och berättelser!

Den 18 januari bjuder ACAN Sverige in till en samtalskväll och workshop på Oceanen om konsekvenserna av stadens utveckling, vad som riskerar att gå förlorat och vad vi kan göra istället. Vi vill titta på frågan ur flera perspektiv. Vilka strategier ska vi ha för att ta tillvara på det som redan är byggt? Vilka utmaningar och potentialer finns i det befintliga? Och vad är konsekvenserna och kostnaderna av stadsutvecklingen? 

Är det för lätt att riva?

Tider:
17.30 - 18.00: Öppning och mingel
18.00 - 18:15: ACAN Sverige hälsar välkomna och introducerar ämnet och deltagarna
18:15 - 19.15: Samtal med inbjudna gäster
19:15 - 20.00: Mingel och workshop: "den analoga rivningskartan"
Samtalsledare:
Anna Mistry Bergbom, Tove Sjöberg & Emma Svanberg, ACAN Sverige
Medverkande:
Holger Wallbaum, professor i hållbart samhällsbyggande Chalmers
Jenny Mäki, driver göteborgsdelen av norsksvenska arkitektkontoret Rodeo
Björn Siesjö, stadsarkitekt i Göteborg
Rebecka Engvall, stadsarkitekt i Ulricehamn

 

 

 

Programmet hålls på svenska.

 

ACAN - Architects Climate Action Network - Sverige är ett ideellt nätverk och ett forum för klimatengagemang, med målet att skapa ett hållbart samhällsbyggande inom de planetära gränserna.

hemsida: www.architectscan.se

instagram: acan.sverige  

linkedin: ACAN Sverige

 

________

Tillgänglighet

Kulturhuset Oceanen är en Q-märkt, kulturhistorisk byggnad vilket är en utmaning när det kommer till tillgänglighet. Vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka oss.  Vid besök med rörelsehjälpmedel är ingången via entrén till scenen bäst anpassad. Denna nås genom Gathenhielmska trädgården. Ingången är låst, därför ber vi er att höra av er en dag innan ert besök och senast fredag 16:00 om ni ska besöka oss över helgen. Rullstolsanpassad toalett finns i scenlokalen. Obs! blinkande ljus kan förekomma under konserter och event. Vid frågor gällande tillgänglighet kontakta Mia Herman, mia@oceanen.com.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen