• Lördag 16 Mars
  • 20 år
  • 180
  • Facebook

Evenemang

Maja Gödicke + Majvi

Maja Gödicke

Det finns artister som är så ständigt i rörelse att precis när du tror att du fått grepp om vad de gör, så är de på väg mot nästa spår, nästa värld att utforska. Maja Gödicke tillhör den sällsynta skara kameleonter som till synes fjäderlätt rör sig mellan olika uttryckssätt och former, alltid på väg mot något mer. 

Gödickes andra album - det första soloalbumet på 8 år - visar just på denna mångsidighet. Låtarna går från fragila ögonblicksbilder fångade i en enda tagning och sedan orörda, till mer utstuderade och genomarbetade studioproduktioner. Det är ömsom rått, ömsom förfinat. Både grusig lo-fi och lyxiga poplandskap. Post-punkiga trummaskiner och synthar finns och får finnas bredvid naivistiska pianokupletter. I centrum står, som genom hela karriären, de existentiella texterna. Med en golvad recensents ord om Gödickes tidigare alster: ”textrader som borde tatueras in”. 

Maja Gödicke debuterade 2013 med singeln ”Ligga Still” på skivbolaget Luxxury efter några år av självpublicering på alternativa distributionskanaler och på mindre scener och svartklubbar. Fullängdaren ”Omniana - (valda upptagningar 2005-2015)” följde 2015 via Kning Disk och några år senare albumet ”Death to all things pop” under pseudonymen Kassia Klein (ett samarbete med Kåre Vernby, Farväl till Ungdomen). 

Bland Gödickes tidigare samarbeten finns Lo-Fi-Fnk, Aron McFaul, Anton Kristiansson och Avantgardet. Hon har synts i ”På spåret”, gästat liveframträdanden av bland andra Jonas Lundqvist, Markus Krunegård och Augustifamiljen. Hon var också sångerska och låtskrivare i finstämda jazzbandet Obsi.

Majvi

Majvi är namnet Sofia Kristensen kallar sig när hon ställer sig på scen med sin egen musik. Hennes unika röst bjuder in till ett musikaliskt universum fyllt av vackra melodier och ett uttryck som är både kraftfullt och sårbart. Hon har redan hunnit förgylla många musikaliska sammanhang med piano, sång, gitarr och dragspel, turnerat som musiker med bland annat Linnea Henriksson och är nu aktuell som förband till Loney Dear. Majvi började tidigt skriva egna låtar och jobbar nu på sitt första album.

Musikens rötter finns i singer-songwritertraditionen och konstpop och har fram tills nyligen hållits gömd från omvärlden. Nu är det äntligen dags för Majvi att dela med sig av musiken som betytt mest.

________

Tillgänglighet

Kulturhuset Oceanen är en Q-märkt, kulturhistorisk byggnad vilket är en utmaning när det kommer till tillgänglighet. Vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka oss.  Vid besök med rörelsehjälpmedel är ingången via entrén till scenen bäst anpassad. Denna nås genom Gathenhielmska trädgården. Ingången är låst, därför ber vi er att höra av er en dag innan ert besök och senast fredag 16:00 om ni ska besöka oss över helgen. Rullstolsanpassad toalett finns i scenlokalen. Obs! blinkande ljus kan förekomma under konserter och event. Vid frågor gällande tillgänglighet kontakta Mia Herman, mia@oceanen.com.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen