• Lördag 18 November - 2023
  • 20 år
  • Fri entré
Evenemang

Loud Grrrl: Djur Som Har Rymt + Daesta + Slynkören + Hox + Like Mud + Attic Babes

Loud Grrrl är tillbaka på Oceanen och bjuder in till konsert och klubb! Nytt för i år är att vi har två DJ:s från Loud Grrrl-nätverket som avslutar kvällen med oss på dansgolvet.

Loud Grrrl

Loud Grrrl är en plattform och ett nätverk för dig som identifierar som kvinna, trans eller icke-binär. Loud Grrrl syftar till att öka jämlikheten i kulturlivet och synliggöra underrepresenterade grupper. Vi erbjuder replokals- och studioverksamhet i centrala Göteborg, utbildning, kontaktnät, och spelningar.

Djur Som Har Rymt

Djur som har rymt, (f.d Gigantic) har tagit sitt namn efter titellåten på den E.P bandet släppte 2020 som också givit namn till ett bokmanus och olika konstprojekt. Låten handlar om en främling som går till staden för att leta efter djur som har rymt. Det är farligt att vara främmande och en rädsla och längtan föds där att förvandlas bortom de strukturer vi lever i. Rörelsen mellan eufori och sorg är utmärkande för musiken som ofta beskrivs som melankolisk, rå och melodisk.

Daesta

Daesta (”syster Esther” på Swahili) är en multikonstnär som sedan barnsben har haft en förkärlek för musik. Förvänta dig därför alltid the unexpected, då hon/de ej är rädd för att mixa musik och genrer från alla världens hörn. Målet är däremot alltid att fylla rummet med magi.

Slynkören

Allt började med en Slynjunta. 13 år senare har det hunnits med skönt stök på Trucken och Lasses gamla kasino. Det har varit jazz på Liseberg och punk i Sjöbergen. Det har till och med blivit en stund på Scandinaviums scen. Men absolut mest (och bäst?) har det skrålats i replokalen på Musikens hus till ljudet av kazoo. 

Hox

Hox [NO] är en multikonstnär med musikalitet ända ut i fingertopparna från Fredrikstad, Norge. Med en passion för musik som började i tonåren har Hox redan Nordiska Visskolan, Vem kan bli producent och Studio Stigberget under sitt bälte som har gett henne möjligheten att skapa liveframträdanden med inspiration från varje hörn av världen. 

Från dunkla musik-vibbar till influerad hiphop och elektrifierade house beats kommer en varierad danskväll ligga framför dig.

Like Mud

Like Mud rör sig fritt inom en melodisk alternativ rock/pop och består av Tove på trummor, Magnus på gitarr, Alex på gitarr och sång samt Tove på bas och sång.

Attic Babes

Attic babes är ett coverband från Göteborg som lirar pop, rock och soul. Med en stor bred repertoar har de sedan 2011 spelat på företagsfester, afterworks och inte minst på Göteborgsvarvet. 

Janne Longnell: Gitarr, sång 

Karin Fridefors: Gitarr, sång 

Anna-Karin Longnell: Bas

Robert Wictoren: Keyboard

Göran Gränsbo: Saxofon, sång 

Tommy Garnold Trummor

Carina Mare: Sång

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen