• Fredag 02 Juli - 2021
  • 20 år
  • 120
Evenemang

Jazzklubben SONJA: Antti Lähdesmäki + Daniel Andersson

Oceanen & Jazzklubben SONJA: Antti Lähdesmäki + Daniel Anderssons

Antti Lähdesmäki + Daniel Anderssons

Jazzklubben SONJA har denna sommaren den stora lycka att återvända till Oceanens fina konsertlokal på Stigbergstorget. Vi kommer bjuda in till en serie med lite mer finstämda konserter med scenen mitt i rummet och en möjlighet att komma ännu närmare era favoritmusiker.
Den 2:e Juli har vi den stora lyxen att få höra två fantastiska musiker inta scenen. Antti Lähdesmäki och Daniel Andersson har båda distinkta röster på sina instrument som just denna kväll kommer kunna skina extra starkt när de bjuder på en intim Duokonsert. De släpper båda originalmusik till hösten och såklart så spelar de tillsammans i deras respektive projekt. Denna kvällen kommer vi få höra en blandning av orginalmusik, fri improv o kanske någon låt som den uppmärksamme lyssnaren känner igen. 
 
Såhär skriver Antti själv om Duon:
 
"När jag hade precis flyttat till Göteborg och vandrade runt i korridorerna av Högskolan för Scen och Musik, var Daniel Andersson den första som frågade om vi inte skulle jamma lite. Jammandet fortsätter idag, nästan tre år senare, och det känns självklart att vi spelar i varandras band och på varandras skivor - som ska släppas under året. SUPERHEAVY. och Antti Lähdesmäki Trio ska turnera tillsammans i Finland och Estonia i Juli och Augusti, men först är det dags för att gå tillbaka till startpunkten och jamma på varandras låtar i duokonstellation på hemmabanan i Göteborg."
"Det blir vacker musik och det blir dum musik, det blir sorgliga ballader och det blir glada, festliga låtar. Det blir improvisationer vi inte ens själv kan förutsäga, och framför allt blir det gött stämning!”
Tillbaka till toppen