• Fredag 22 April - 2022
  • 20 år
  • 195
Evenemang

Hannes

Oceanen presenterar: Hannes

Efter en hyllad debut som jämförts med artister som Frank Ocean och Al Green, är nu Hannes aktuell med kritikerrosade EP:n ”When the City Sleeps” och en efterföljande turné med stopp på Oceanen i Göteborg 4 februari 2022. Sedan debut-EP:n ”Summer 3000” 2019 har Hannes (Hannes Jonsson) med sin producent Marcus White, gjort ett stort intryck på den svenska musikscenen. Hannes beskriver sin musik som ”natt i en stad, mörker med strimmor av ljus från bilar, bussar och hus”.

Under hösten 2021 släpptes sjuspåriga EP:n ”When the City Sleeps” som innehåller radiofavoriterna ”Snooze”, ”Sugar” och ”I Feel It”. I recensionen av EP:n skrev DN:
”Den tralliga klangen får naturligtvis en botten av Hannes sammetslena röst, hans höga toner i ”Snooze” får rysningar att klättra ända upp i hårbotten. Den landar precis rätt i den r&b-doftande poppen, mötet är helt enkelt beroendeframkallande.”

Under hösten spelade Hannes inför ett fullpackat Rivhuset på Popaganda och under början av 2022 åker han ut på turné med stopp i Sverige och Danmark.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen