• Fredag 10 Februari - 2023
  • 20 år
  • 120
Evenemang

Hällregn + Svärta

Hällregn

Sara Hedberg startade Hällregn sensommaren 2016 när hon ville göra nåt som inte var så smattrande punkrockigt som hennes andra band: Sju Svåra År och Burning Kitchen. Det skulle vara lite mer Dead Moon-spretigt och snarare garage/pop än renodlad punk. En annan anledning var att hon ville spela mer och då räckte det inte med de andra banden. Sara bokade studiotid för Hällregn innan de ens haft första repet. ”Jag ville få fart på oss med en gång”, förklarar hon. "Vi spelar in fyra låtar andra helgen i november sa jag och rasslade lite med piskan. Och det gjorde vi!”

Daniel hade inte spelat bas på över 15 år och Jens hade fått början till diskbråck. Men de skakade igång och fick ner låtarna tack vare en mycket tålmodig insats av Mattias Kennhed (gitarrist från kultbandet House of Usher) i Communichoas Media Clay Station.Sara tycker att det är svårt att beskriva hur Hällregn låter, men hon är inspirerad av artister som Monica Törnell, Mattias Alkberg, Bell Witch, Arja Saijonmaa, Roky Erickson, Henrik Palm och Stevie Nicks.En annan stor inspirationskälla är författare som Bodil Malmsten, John Ajvide Lindqvist, Kerstin Thorvall, Tone Schunnesson och Vilhelm Moberg.

 ”Jag har alltid gjort musik och skrivit låtar”, säger hon och fortsätter. ”Jag samlar på ord och äter texter. Mina jackfickor och ryggsäcken är alltid fulla med lappar och skrivböcker. I mobiltelefonen har jag 288 anteckningar med utkast till texter, skisser på arrangemang och idéer jag vill genomföra. Att göra låtar är ett hantverk och du måste skriva många, många dåliga låtar innan du kan göra bra låtar. Och för att skriva bra texter behöver du läsa (äta) andras välskrivna texter. Jag har under alla år lärt mig hur en låt monteras ihop. Och jag har saker jag vill berätta. Hoppas ni vill lyssna."

Svärta

Svärta är en göteborgsbaserad rock n’ roll trio. De tre bandmedlemmarna Lotta, Ebba och Josefin har alla spelat i olika band i den alternativa musikscenen innan dem skapade Svärta 2013. Svärtas musik beskrivs bäst som en mörk och drömmig rock n’ roll med poetisk lyrik.

________

Tillgänglighet

Kulturhuset Oceanen är en Q-märkt, kulturhistorisk byggnad vilket är en utmaning när det kommer till tillgänglighet. Vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka oss. Vid besök med rörelsehjälpmedel är ingången via entrén till scenen bäst anpassad. Denna nås genom Gathenhielmska trädgården. Ingången är låst, därför ber vi er att höra av er en dag innan ert besök och senast fredag 16:00 om ni ska besöka oss över helgen.

Rullstolsanpassad toalett finns i scenlokalen. Obs! blinkande ljus kan förekomma under konserter och event. Vid frågor gällande tillgänglighet kontakta Mia Herman, mia@oceanen.com

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen