• Onsdag 15 Juni - 2022
  • 20 år
  • 225
Evenemang

Föllakzoid + Den Der Hale

Oceanen presenterar: Föllakzoid & Den Der Hale 

Bandets resa startade i Chile för 10 år sedan i en gemensam transupplevelse som barndomsvännerna Domingae och Diego delade. Med stor kunskap om den antika musiken från Anderna hörs hyllningar till deras ursprung i musiken, som även blandar in samtida ljud och teknologi. Resultatet av deras skapande är en fyllig och minimalistisk, elektronisk och organisk atmosfär. Deras senaste skriva ‘I’ är deras fjärde album – i bagaget har de 2015s ‘III’, 2013s ‘II’ och  2000s eponymous debut.

Föllakzoids kreativa perspektiv strävar mot att lära om och skapa ett eget narrativ, bortom de musikaliska och visuella ramar och regelverk som finns. I takt med att bandet växer, kommer de närmare målet att med varje skiva fylla tidsrymden med så få element som möjligt

 

Den Der Hale

Den Der Hales musik är en korsning av mikro-genres inom spektrumet experimentell rock – där post-rock/punk och psyk-influenser ingår i deras egna tolkning av post-psyk musik. Slingrande rytmer och unika strukturer rör sig genom det texturerade bruset i låtarna. Bandets debutalbum “Harsyra” släpptes 2021 – senare i år kommer deras andra efterlängtade album.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen