• Söndag 02 Oktober - 2022
  • 20 år
  • 150
Evenemang

Fieh + Sebastian Björnfot

Oceanen presenterar: Fieh + Sebastian Björnfot

Fieh

Fieh är tillbaka med albumet  “In the Sun in the Rain.” Bandet gjorde sin debut 2017 med singel “Glu” som fick stor internationell uppmärksamhet. 2019 släppte de sitt första album “Cold Water Burning” som ledde till att de blev grammy-nominerade. “Cold Water Burning” låter som en nedskalad version av  D'Angelos Vanguard och har beskrivits som “framtidens soul” och "left field R&B" av ledande media som Clash Magazine och God is in the TV.

Sebastian Björnfot

Sebastians musik karaktäriseras mer som emotionella utlopp än regelrätta låtar. Sedan första svenska släppet våren 2020 har hans sound utvecklat sig fram och tillbaka mellan allt från deep house till gospel, inramat av en hårt processerad sång som alltid tycker det är viktigare att få det som behöver sägas sagt än att förhålla sig till någon form av struktur eller form.

Björnfot har sedan 2018 släppt fyra album och en bunt EP:n. Femte albumet ”När du kommer hem” som släpps 4 November markerar ett slut på den längsta väntan mellan släpp hittills. Det nya materialet är mer direkt, mer personligt och oändligt mer högljutt än innan. Stundtals blir en omfamnad i den tidigare kända mattan av hypnotiskt repetitiva synth-partier, för att sedan den andra sekunden bli inslängd i en virvelvind av atonalt oljud. Helheten är brådskande och livfull på ett sätt lyssnaren inte fått uppleva tidigare. 

”När du kommer hem” släpps 4 November. Första singeln ”Söndag, Plåster” kommer 21 Oktober.

Spelningen sker inom projektet Nordic Sessions i samarbete med PULS network.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen