• Lördag 25 November - 2023
  • 20 år
  • 250
Evenemang

Oceanen x Falabella: Attila Csihar + Irma Krook

Oceanen & Falabella presenterar: tema "Makt"

 

ATTILA CSIHAR

Vi är stolta att välkomna den ungerska black metal-vokalisten och artisten Attila Csihar till Oceanens scen. Csihar har en av de mest distinkta och unika rösterna i den tunga musikens historia och har spelat med kultförklarade band så som Tormentor, Mayhem och Sunn O))). I höst turnerar Attila Csihar med sitt soloprojekt Void of Voices.

IRMA KROOK

Tidigare främst känd som basisten och grundande medlem av dödspop-pionjärerna Makthaverskan, har Irma Krook visat sig vara en artist i sin egen rätt. Begränsningar är uppfinningarnas moder och inspelning från en hemmastudio i Masthugget begränsar möjligheterna ännu mer. Med sång inspelad på sin telefon & instrument på i en iPads GarageBand  – så har Krook har lyckats skapa storhet genom små medel. Hennes musik är unikt egen, samtidigt som den hedrar inspirationerna. Kate Bush á Hounds Of Love-era, Anna Domino, 90-talets Talk Talk, This Mortal Coil och Julee Cruise. Musik som gör att du måste ta ut dina möbler innan du lyssnar, för att den ens ska få plats i rummet när den uppenbarar sig.

VIGGO MATTSSON

Viggo Mattsson är konstnär och tatuerare, baserad i Göteborg. Genom tjocka linjer och repetition knyter han ihop sitt visuella uttryck som lätt kan översättas från papper till hud.

AYA KANBAR

Poeten Aya Kanbar (f. 2004) är bosatt i Örebro och debuterade 2021 med den kritikerrosade diktsamlingen Hyperverklighet. Hennes senaste bok, Aftongata, släpptes nu i höst och är ett verk som skildrar tonårens smärta och skönhet under nattens timmar.

IDA SKIBSTED CRAMER & CHARLOTT MALMENHOLT

Ida Skibsted Cramer & Charlott Malmenholt utforskar språkmöten mellan danskan och svenskan samt olika litterära former. Utifrån en längtan om att bryta sig ur den ensamma stämman byggs en gemensam ljud- och språkvärld upp.

 ISI

ISI är en tvärvetenskaplig konstnär från Wien. Som DJ söker ISI transcendentala och ovanliga ljud, hämtade från en gränsöverskridande palett som sträcker sig från exstatisk ambient till hypnotisk trance.

Genom att utforska makt som kulturellt och socialt fenomen, särskilt hur det utspelar sig på ett kollektivt plan inom samhället i stort, samt inom konstuttryck, förankrar vi aftonen i en av människans mest omdebatterade företeelser. Detta utforskande av makt kommer att lyftas fram genom en rad olika konstformer. Mer information kommer.

________

Tillgänglighet

Kulturhuset Oceanen är en Q-märkt, kulturhistorisk byggnad vilket är en utmaning när det kommer till tillgänglighet. Vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka oss. Vid besök med rörelsehjälpmedel är ingången via entrén till scenen bäst anpassad. Denna nås genom Gathenhielmska trädgården. Ingången är låst, därför ber vi er att höra av er en dag innan ert besök och senast fredag 16:00 om ni ska besöka oss över helgen. Rullstolsanpassad toalett finns i scenlokalen. Obs! blinkande ljus kan förekomma under konserter och event. Vid frågor gällande tillgänglighet kontakta Mia Herman, mia@oceanen.com.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen