• Fredag 09 Februari - 2024
  • 20 år
  • 150 kr
Evenemang

Berget Releasefest + Djur som har rymt + DJ Vaxinationen

I december släpptes albumet ”Thrill” och nu bjuder Berget in till releasefest och spelning på Oceanen. Livemusik, visuals (??), dans och februariflykt i ett och samma paket. Missa inte!

 

Berget

Lyssna här: Spotify

Göteborgsbaserade Berget är tillbaka med nytt material och i december släpptes albumet "Thrill" där ömsom spretiga, ömsom svävande gitarrer, syntmattor och melodier varvas med samtidsfrustration och nerv. 

Live skruvas intensiteten upp ytterligare några snäpp, och bandet har sedan debuten ”New days” varvat upp och in i ett melodistarkt och dynamiskt indiesound med tydligt driv. 

 

Djur som har rymt

Djur som har rymt har tagit sitt namn efter titellåten på den EP bandet släppte 2020 som också givit sitt namn till ett bokmanus. Liksom den längre berättelsen handlar låten om att inte vara säker på vad eller vem man är. Om att gå till staden för att leta efter djur som har rymt. Om den rädsla och längtan som föds där, att förvandlas bortom de strukturer vi lever i. Om det begränsande och frigörande i att låta sig berättas av andra för att det inte går att berätta ensam.

Rörelsen mellan eufori och sorg är utmärkande för musiken som ofta beskrivs som melankolisk, rå och melodisk.

 

DJ Vaxinationen

2017 dammade medlemmarna från den tidigare succéartade och numer avsomnade dj konstellationen Amyl Brothers aka dj Dork Shadow av vinylskivorna, och bildade vinylkollektivet Vaxinationen. Vaxinationen är ett kollektiv med medlemmar över hela världen, och i sin Dj-form spelar de musiken du inte visste att du älskar blandat med musiken du vet att du gillar.

________

Tillgänglighet

Kulturhuset Oceanen är en Q-märkt, kulturhistorisk byggnad vilket är en utmaning när det kommer till tillgänglighet. Vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka oss.  Vid besök med rörelsehjälpmedel är ingången via entrén till scenen bäst anpassad. Denna nås genom Gathenhielmska trädgården. Ingången är låst, därför ber vi er att höra av er en dag innan ert besök och senast fredag 16:00 om ni ska besöka oss över helgen. Rullstolsanpassad toalett finns i scenlokalen. Obs! blinkande ljus kan förekomma under konserter och event. Vid frågor gällande tillgänglighet kontakta Mia Herman, mia@oceanen.com.

Tillbaka till toppen