• Torsdag 22 September - 2022
  • 20 år
  • 180
Evenemang

Koloni: Selvhenter (DK) + Boolvar (FR/SE) (Nordic Sessions)

Oceanen och Koloni presenterar: Selvhenter (DK) + Boolvar (FR/SE)

Selvhenter (DK)

De är tillbaka! Efter en paus på mer än två år, dussintals nya kreativa projekt och en baby så spricker Selvhenter av energi och musik igen. Kompromisslöst, och med en gränslöst explosiv blandning av experimentell rock, improviserad frijazz och aggressiv punk visar den danska kvintetten Selvhenter att friformsartad musik kan rymma så mycket mer än ren improvisation. Gruppens debut nominerades till Nordic Music Prize och tog den ut på den europeiska rock- och experimentscenen. Musiken är en blandning av rock, oljud, dronemusik och rå energi.

De fyra medlemmarna i bandet bestående av Maria Bertel (trombon), Sonja LaBianca (saxofon), Jaleh Negari (trummor) och Anja Jacobsen (trummor) är alla välkända musiker på Köpenhamns experimentella musikscen och aktiva i band, performance-grupper och soloprojekt som Meshes, Ymers Pizza, Frk. Jacobsen, Gud Er Kvinde, Valby Vokalgruppe, SOLW, Jaleh Negari och Sonja Labianca.

2010 grundade medlemmarna i Selvhenter konstkollektivet och skivbolaget Eget Værelse (ett eget rum) - en plattform för de projekt de skapar tillsammans eller individuellt, se: www.egetvaerelse.dk

Boolvar (FR/SE)

Duon består av Delphine Joussein (flöjt/effekter) och Sheik Anorak (trummor) där flöjt och trummor möts i ett musikaliskt kaos. Från mjuka melodier till explosiva metalriff, går Boolvar igenom sin musik med influenser från Krautrock, Free and Noise.

Obs! 180 kr i förköp, 200 kr i dörren. 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen