• Fredag 10 November - 2017
  • 20 år
  • 160
  • Facebook
Evenemang

Woody West Presenterar (Sandy) Alex G

Woody West tar återigen över Oceanen. Denna gång med en klubbkväll som frontas av det unga, excentriska folk-indie-popgeniet (Sandy) Alex G.
Dj's The Woody Crew

(Sandy) Alex G är det unga, excentriska folk-indie-popgeniet som redan vid 21 års ålder hade hunnit släppa en rad ödmjuka små mästerverk och DIY-album via Bandcamp känd som Alex G och som signades för anrika skivbolaget Domino efter att plattan ”DSU” blivit omnämnt som ett av årets album 2014 av Noisey, Consequence of Sound, CMJ och Time Out. Trots en uttalad rädsla för sitt oberoende och sin totala kreativa frihet så hittade Philadelphiasonen Alex Giannascoli (som han också heter) helt rätt på ”Beach Music” (2015) en platta som lyfte honom från sin succé i undergroundkretsar till en allt större publik med bibehållen integritet och identitet.

Den nu 24 år gamla (Sandy) Alex G släppte i början av sommaren uppföljaren ”Rocket”, ett alldeles bedårande album som fungerar som ett kalejdoskop över (Sandy) Alex G’s alla influenser, inspirationer och infall. Plattan är i ständig rörelse, skiftar mellan stilar, intryck och sångerna innehåller ett kollage av allt från countrypop till drömsk folkindie via Auto-Tune pianoballader till skimrande psychedelia och stukad jazz. Plattan har kallats Alex G’s countryplatta men trots ständig närvaro av typiska americanainstumenten akustiska gitarrer, fiol och banjo så är är detta så mycket mer än så. Här finns låtar och arrangemang som skulle kunnat snickrats ihop på Califone’s skrotupplag ihop med en hjälpande hand från Sparklehorse och ständigt spökar Eliot Smith’s heliga ande över plattans genialiska melodier men mest av allt låter det som en artist i full frihet att våga vara sin egen.

Efter att ha uppmärksammats av Frank Ocean med vilken han samarbetade på plattorna ”Endless” och ”Blonde” så får artisten som The Fader utsett till ”the internet’s secret best songwriter” och vars nya platta ”Rocket” Pitchfork utsett till ”Best New Music” med betyget 8.4/10 sitt definitiva genombrott som morgondagens nästa unga indie-singer/songwriterstjärna. Sanna våra ord.

Tillbaka till toppen