• Torsdag 06 September - 2018
  • 20 år
  • 120
Evenemang

Wildhart / EP-release

Göteborgsbaserade Wildhart har sedan 2015 fått stjärnor att tändas på indiehimlen. I samband med att trion släppte sitt debutalbum Shine så gjordes en Europaturné där konstnären Linnea Jardemark bjöds in att skapa visuellt material till spelningarna. Under våren 2017 fick konstellationen en ny form på grund av ett avhopp från bandets trummis. De två kvarvarande medlemmarna Ylva och Kiwi fortsatte att utveckla samarbetet med Linnea och tillsammans gjorde de ett antal spelningar under 2017.

Under våren har duon arbetat med nytt material som blivit den nya EP:n ”Caught In a Fisheye”. Processen har känts spännande och bubblande och dom har tvingat sig själva att jobba på ett nytt sätt där vägen mellan idé och färdigt material är kortare än förut. De mjuka och bedövande synthmattorna samt den drömska atmosfären finns kvar men trummorna har bytts ut mot mer samplebaserade beats vilket ger sången mer utrymme och plats.

Linneas abstrakta bildvärld uppstår i symbios med musiken. Med speglar, ljus, färg och vatten skapar hon precist och varsamt en rörelse som både förför och förstärker. Genom kameran och projektorn förställs små, enkla och taktila material till en storleksdimension som förvandlar dem till ett eget universum.

 

Tillbaka till toppen