• Fredag 02 Mars - 2018
  • 20 år
  • 150
  • Facebook
Evenemang

Vulkano + sweeep

Vulkano

 

Vulkano är aktuella med sitt tredje albumsläpp, "Peach Punch". Tio nya låtar som släppts på eget bolag i samarbete med Kobalt AWAL. Musik som är en syntes av Vulkanos alla sidor – det postpunkiga, poppiga och svävande elektroniska – i radiovändlig skrud. ”Med Peach Punch ville vi skapa något som är betydligt mer renodlad pop än vad Vulkano har gjort tidigare. Musik som är inte är retro, utan istället framåtlutande och framtidssträvande - utan att vara elektroniskt”, säger duon.

Första singeln ”C’est Bon” fångar detta kristallklart; en sublim pophit med beroendeframkallande hook, där Efraimsson sjunger sig till mod i en fiktiv Parisnatt. ”Det är mycket ”fake it ’til you make it”-känslan jag ville åt där. Men också ”fuck this”-känslan, och ”jag äger”-känslan”.

Även öppningsspåret ”Stars in the Sky” bär på obeveklig hitpotential, där det låter som att ekot från Nille Perneds dagar med band som The Wannadies glimrar i ackordstrukturen – och där en ”gammal” Those Dancing Days-bekant popstjärnproducent, Patrik Berger (Icona Pop, Robyn, Charlie XCX, Lana Del Ray), också har varit med och vridit på reglagen.

 

 

Support: sweeep

Musikproducenten, dj och live akten sweeep integrerar alla typer av elektronisk musik, skapar stämningsfulla och atmosfäriska ljud till något som bäst beskrivs som sweeep-step. Hennes dystra produktioner är som ett dyk ner i mörkt vatten, ett utforskande av spatialitet och textur.

Hon är nu aktuell med släppet av en EP på vinyl (via Brunswick records) i Maj uppföljt av hennes debutalbum under sommaren. Förra året spelade hon live på Redbull Soundselect i Stockholm med Gaika, Bladee/Draingang, i London med Lil Peep samt i New York och Polen.

Med den kända världen som hennes naturliga livsmiljö är hon bosatt i navet av elektronisk mystik i Stockholm.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen