• Fredag 21 Oktober - 2022
  • 20 år
  • 180
Evenemang

Vulkano + Smicker

Oceanen presenterar: Vulkano + Smicker

Vulkano

Vulkano är en trio från Stockholm och består av Lisa Pyk Wirström på synth, Rebecka Rolfart på bas och Cissi Efraimsson på trummor och sång. De är aktuella med deras fjärde album Fantasy vs. Reality, en kaxig punkig pop-pärla där bandet är lekfullare och mer experimentella än någonsin. Ett djupdyk i en absurd fantasivärld av gulliga djur, sexigt godis, magi och en explosion av färger. Soundet är råare och mer avskalat än förra albumet. Vulkano blandar influenser från new wave, punk och dansmusik. Allting live med undantag för en del synth och sångpålägg. Fantasy vs. Reality är inspelad i Stockholm med Michelle Amkoff och i Dalarna med Petter Granberg. Varje låt har ett starkt eget visuellt tema och koncept. Musiken rör sig mellan något otroligt sött och gulligt och något hårt och rått. Vulkano är ett av Sveriges främsta DIY-band och släpper albumet under eget skivbolag.

Smicker

Smickers debut-EP Seterra kom hösten 2020 och möttes med lovord i musikmedia samt en nominering till ”Årets Band” i Gaffapriset.

Under 2022 spelar Smicker låtar från den lurigt mjuka Seterra samt aningen vassare bitar från det till årsskiftet kommande albumet. Smicker är snällt men inte harmlöst, glatt men inte glättigt och består av lika delar  avspändhet som allvar. Basen är groovy, saxofonen lagom sliskig, poesin subtil och sången vän.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen