• Fredag 23 Februari - 2018
  • 20 år
  • 50
  • Facebook
Evenemang

Vinterfest med Welfare Sounds // Youth Recordings // PISH CLUB

Vinterfest med Welfare Sounds // Youth Recordings // PISH CLUB

Den 23:e februari bjuder Youth Recordings tillsammans med Welfare Sounds & Records och Pish Club Gbg in till en Vinterfest på Oceanen i Göteborg.

Youth Recordings har under 2017 gjort sig ett namn med artister som realismpoparna Riga Tiger, den roterande punk- kvartetten KATTHEM och singersongwritern Monte Nour.

Welfare Sounds har sedan 2015 varit aktiva och huserar artister som Linn Koch-Emmery, Järpvik, Terra, MAUER, Eldoradio, Missios och Ian Person

Nu bjuder bolagen tillsammans med Pish Club GBG in till en gemensam Vinterfest på Oceanen i Göteborg den 23 februari. Det blir liveframträdanden, DJ’s & VJ’s, konstutställning, roliga giveaways och tygkassar till alla som kommer.

PÅ SCEN:

Riga Tiger

Det började i en önskan om att skildra vardagens magi, vardagen som förbises i skuggan av den polerade fasaden som människor för jämnan stoltserar med på sociala medier. Det var så genren realismpop föddes. Musiken vandrar i samma fotspår som trampats upp av artister och band som Björns vänner, Säkert! och Vit Päls. Debutalbumet ”Jag håller inte med om din åsikt och är beredd att döda dig för den” gavs ut via Youth Recordings 22 september 2017 och fick fina utlåtanden från GAFFA, Musikguiden i P3 och HYMN. I december nominerades de av GAFFA till ”Årets album” och ”Årets genombrott”.

 

Järpvik

“Om andra började sin resa på en landsväg så hängde jag nog med på en grusväg vid sidan av. Jag låg hemma i Vänersborg och lyssnade på Captain Beefheart medan mina klasskamrater dansade till Aqua eller mimade till senaste Spice Girls-hiten.” Redan vi åtta års ålder försökte Samuel Järpvik bilda sitt första band efter att ha blivit medsläpad på en Kjell Höglund konsert och sedan dess har musik varit en stor del av hans liv. Han har tidigare medverkat i punkbandet Affordable Hybrid och medverkar numera i punk/hardcore gruppen Pablo Mattise. I december debuterade

Järpvik med sin vemodigt dansanta EP “Text-tv” som har hyllats av Musikguiden i P3, GP och HYMN. I studion och på scen är Järpvik omringad av några otroligt rutinerade musiker och har med dem etablerat sig som en av Göteborgs bästa live akter.


Julia Nilsson

Julia Nilsson har jämförts med Joni Mitchell, Carol King och Regina Spektor. Debutskivan ”Oceans”, producerad för egen maskin och utgiven på egen label, mottog fina recensioner våren 2015. 2016 utkom hon med den uppföljande EP:n ”Blooming in th dark”, denna gång på indie-bolaget Youth Recordings. Musiken är böljande och intuitiv. Pianot och den ensamma rösten står i fokus, men dessa backas upp av trummor, bas och gitarr som förstärker uttrycket på ibland oväntade sätt. Till hösten 2018 är Julia tillbaka med ny musik tillsammans med Youth Recordings.

Konstutställning: Skolkare (Klara Viriden)

Skolkare (Klara Viriden) är designern & konstnären som med mörk humor, satir och en hel del självdistans förvandlar vardagliga ting till innehållsrik, träffsäker och rolig konst - bäst beskrivet som ”Fjortiskonst med en emo-touch

DJ // VJ: Pish Club Gbg

Tillbaka till toppen