• Lördag 23 Mars - 2019
  • 20 år
  • 140
  • Facebook
Evenemang

Västerbron + Beverly Kills

Oceanen och Blackbird Artists presenterar: Västerbron

Västerbron

Västerbron –  en poporkester med sin själ i punken, sitt hjärta i 90-talsindien och sin hjärna i någon slags skånsk emo. Andra albumet ”Till vilket pris som helst” släpptes 2016 och följdes upp av spelningar runt om i Sverige och Norge. Bandet tog också emot priset Årets Rock i 2016 års GAFFA Awards. Albumet hyllades i flertalet tidningar – Gaffa gav 5 stjärnor och Festivalrykten gav 8 av 10 som välförtjänt betyg. Det har även hyllats av helt vanliga människor.

Även debutalbumet ”Idiotologi”(2014) var uppskattat och letade sig in på diverse årsbästalistor. När Musikguiden i P3 sammanfattade årets bästa låtar hamnade singeln ”Ännu en dag förgäves” på en hedrande 16:e-plats.

Sedan starten har Västerbron gjort hundratals och åter hundratals spelningar – på allt från små svartklubbar, via gig ihop med band som bob hund och Hurula, till stora festivaler som by:Larm, Monsters of Rock(?!) och Umeå Open. På scen är Västerbron vid det här laget ett av Sveriges bästa och mest energiska liveband.

Bandets tredje skiva "Flyktbeteendervetenskap" släpptes 16 nov på anrika indielabeln Startracks och i support av denna ger sig Västerbron nu ut på vårturné.

 

 

Beverly Kills

Efter att den internationellt hyllade debutsingeln ”Fourteen” släpptes i augusti, så har Beverly Kills omtalats som en av de mest energiska och emotionellt laddade livebanden i Göteborg. Medan de har rötterna i Göteborgspoppen, så kombineras det sömlöst med 00-talets post-punk i stil med Bloc Party och Placebo. Bandet blev kallade för “Sweden’s next great band” av den kanadensiska tidningen The Revue efter den singeln ”Melodrama”, men även att låten i sig omnämndes som “proof of their potential” av musikbloggen Wickedd Childd från Australien. Efter det senaste singelsläppet "Dreamless" och ett framträdande på Viva Sounds-festivalen i december så laddar nu Beverly Kills upp för ett aktivt 2019, med både fler singlar, fler spelningar och en debut-EP på kartan.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen