• Fredag 05 Januari - 2018
  • 20 år
  • 100
  • Facebook
Evenemang

True Moon + Tomma Intet + Ond Cirkel

DIY och punkproffsen i Up The Punx kommer till Oceanen och med sig har de inga mindre än True Moon, Tomma Intet och Ond Cirkel

TRUE MOON

Sist de var i stan så blev det en slutsåld spelning och en förstår ju varför. Med medlemmar från Vånna Inget, Sista Sekunden och The Bear Quartet så kan det ju inte bli annat än magnifikt eller som frontfiguren och låtskrivaren Karolina själv sagt - Magiskt mörker och power! True Moon är ett Malmöband inspirerat av postpunk, new wave och dark wave men även band som Fleetwood Mac och Wipers. Deras debut-LP släpptes förra hösten av Lövely Records och genom den visar bandet att de verkligen är ett namn att hålla utkik för i framtiden! Detta får ni bara inte missa!

 

 

TOMMA INTET

Med ett odefinierat antal medlemmar som växte detta kollektiv fram på Sveriges västkust under vintern 2016. Ur askan av tidigare projekt (som numera begravda The High Hats) och med en önskan om att utvecklas till någonting mer flytande och obundet, svävar musiken någonstans mellan 60-talets drömpop och 80-talets new wave. Fram till idag har bandet genomfört utsålda spelningar tillsammans med grupper som K-X-P, Mattias Alkberg och Hurula, spelat live i Sveriges Radio och blivit upplockade av Sveriges mest intressanta label Lövely Records/Gaphals. I början av 2018 släpps det ännu obetitlade debutalbumet som under året spelats in i en stuga i norra Bohuslän.

 

 

OND CIRKEL

Brustna hjärtan och obesvarad kärlek. Långsamt, mässande och både vackert och fult. Stirrande ögon och kalla händer. Regn på spårvagnens fönster på väg hem. Ensamma cykelturer i natten. Alla plattityder man hört om att det nog snart blir bra. Att man bara ska fokusera på annat. Men när hjärtat gallopperar i samma takt som pukorna är det svårt att tänka på annat - eller tänka överhudvudtaget. Post-punk där gitarr och bas är lika drivande och sången är nästintill övertänd på reverb. Denna relativt färska kvartett kommer bjuda på en ljudbild som doftar lika delar punk som shoegaze. Släppte en EP i våras ('Sist av Allt') och har spelat in en singel som kommer snart.

 

Tillbaka till toppen