• Onsdag 23 November - 2022
  • 20 år
Evenemang

Tidskriften Ord&Bild: Ord på scen – om Édouard Louis

Oceanen & Tidskriften Ord&Bild presenterar: Ord på scen – om Édouard Louis 

Onsdag den 23:e november bjuder Tidskriften Ord&Bild tillsammans med Kulturhuset Oceanen in till ett kritikersamtal om den franske författaren Èdouard Louis, som är aktuell med boken ”Att förändras: en metod”. Louis fick ett stort genomslag med den självbiografiska debuten ”Göra sig kvitt Eddy Bellegueule” om uppväxten i en fattig bruksort i norra Frankrike, och ”Att förändras: en metod” tar vid där debutromanen slutade.

Medverkar gör Anneli Jordahl, kritiker och författare som just nu är nominerad till Augustpriset för romanen ”Björnjägarens döttrar”, och Rasmus Landström, litteraturredaktör på Aftonbladet kultur samt författare till bland annat boken ”Arbetarlitteraturens återkomst”. Modererar gör Ord&Bildredaktören Ann Ighe.

Fri entré, ingen föranmälan behövs. 

Samtalet en del av ”Ord på scen” en serie publika samtal med utgångspunkt i tidskriften Ord&Bild kritiktexter. 

Läs mer om de andra samtalen här: 

http://www.tidskriftenordobild.se/ordoblogg/category/kritikersamtal-med-ordampbild

 

Tillgänglighet

Kulturhuset Oceanen är en Q-märkt, kulturhistorisk byggnad vilket är en utmaning när det kommer till tillgänglighet. Vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka oss. 

Vid besök med rörelsehjälpmedel är ingången via entrén till scenen bäst anpassad. Denna nås genom Gathenhielmska trädgården. Ingången är låst, därför ber vi er att höra av er innan ert besök och senast fredag 16:00 om ni ska besöka oss över helgen. 

Vid frågor gällande tillgänglighet kontakta Mia Herman, mia@oceanen.comTillbaka till toppen