• Torsdag 21 Mars - 2024
  • 20 år
  • Fri entré
  • Facebook
Evenemang

The Queer Gaze curated by: Sandy Ceesay

Physical practice as resistance

Läs mer om Oceanens litterära programserie "The Queer Gaze" här

 

Den 21 mars vävs litteraturens, filmens och dansens förutsättningar samman på Oceanens scen. Under temat Physical practice as resistance bjuds tre olika fysiska konstnärer in av Sandy Harry Ceesay för att samtala om gränsöverskridande rörelsepraktiker och kroppens förutsättningar till motstånd, självuttryck och gemenskap. Kvällen innehåller allt från workshop i rörelse och skrivande, till kortfilmsvisning och läsningar.

 

Sandy Harry Ceesay är dansare och scenkonstnär. Han har en examen från Amsterdams konstnärliga högskola (AHK) och är medlem i skrivarkollektivet Qalam. 2022 debuterade han som författare med Kärlekens exil på Albert Bonniers förlag.

Mona Namér är dansare och koreograf från Göteborg, med bas i Stockholm. Hon är utbildad vid Broadway Dance Center i New York med inriktning på Hip Hop och Modern Dance, och har därefter rest och arbetat mellan Paris, New York, London och Johannesburg. 

Lizette Romero Niknami är poet, skribent och skrivlärare. 2019 debuterade hon med De försvunna på Albert Bonniers förlag. Hon har tidigare varit aktiv i musik och textkollektivet Kons(t)pirationen.

 

The Queer Gaze arrangeras med stöd från Kulturrådet, Göteborgs stad, Ideell Kulturallians, Svenska Akademien och i samarbete med ABF-Göteborg.

Samtalet, läsningarna och workshopen kommer att vara på svenska. Kortfilmen innehåller inte muntlig dialog.

________

Tillgänglighet

Kulturhuset Oceanen är en Q-märkt, kulturhistorisk byggnad vilket är en utmaning när det kommer till tillgänglighet. Vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka oss. Vid besök med rörelsehjälpmedel är ingången via entrén till scenen bäst anpassad. Denna nås genom Gathenhielmska trädgården. Ingången är låst, därför ber vi er att höra av er en dag innan ert besök och senast fredag 16:00 om ni ska besöka oss över helgen. Rullstolsanpassad toalett finns i scenlokalen. Obs! blinkande ljus kan förekomma under konserter och event. Vid frågor gällande tillgänglighet kontakta Mia Herman, mia@oceanen.com.

Tillbaka till toppen