• Fredag 03 Februari - 2023
  • 20 år
  • 200
Evenemang

The Hanged Man + 7ebra

The Hanged Man

Den Stockholmsbaserade kvartetten The Hanged Man bildades redan 2013 och firar 10 år nästa år. Men redan i höst är det dags för ny musik i form av bandets tredje fullängdsalbum tillika deras första tillsammans med indiebolaget PNKSLM Recordings, efter två album med Dubious Records.

The Hanged Man startades ursprungligen av Rebecka Rolfart (Those Dancing Days, Vulkano, Second Oracle etc) och har utkristalliserats till den kvartett vi ser och hör idag, där hon fått sällskap av Dennis Egberth (Saigon etc) på trummor och percussion, Elias Jungqvist (side effects, Viagra Boys etc) på synth och Mattias Gustavsson (Dungen, AOP) på bas, med Rebecka Rolfart på sång och gitarr.

The Hanged Mans nya album Tear It All spelades in i Studio Rymden under tre dagar i januari i år och samproducerades tillsammans med Daniel Bengtsson, med pålägg i Mattias Gustavssons studio. Bandet själva beskriver albumet som att handla om “transformation, om att riva allt från grunden för att kunna återuppstå. Det genomsyras av ett hopp om att få frigöras, förändras. Samtidigt är det en bearbetning av sorgen efter en älskad hunds hastiga bortgång”.

7ebra

7ebra är ett nytt Malmöbaserat projekt och den senaste signingen till PNKSLM Recordings (ShitKid, Les Big Byrd, Sibille Attar m.fl.). Bakom 7ebra står Inez och Ella, två 25-åriga tvillingar från Malmö som så länge man kan minnas spelat musik ihop. Inez spelar gitarr och sjunger, Ella spelar keyboard, orgel och Mellotron samtidigt som hon med fötterna kontrollerar samples - allt detta medan båda sjunger kusliga melodier på ett sätt bara tvillingar kan. Resultatet är vackert men punkigt, minimalistiskt men storslaget.

Duon startade som ett soloprojekt från Inez innan systern Ella tjatade om att få vara med och lägga lite stämmor, piano och melodier på Inez verk. Inez stretade länge mot men gav till sist med sig då det var dags för första spelningen och Inez insåg att det inte skulle vara så roligt att göra spelningen själv. 

Spelningen ägde rum på klassiska Tambourine Studios och var starten på något nytt, inte bara då 7ebra nu var en duo utan även då Tore Johansson, producenten bakom indieklassiker som Franz Ferdinands första album och The Cardigans, fick upp öronen och ögonen för den magi som nu skapades. Tore frågade om 7ebra ville spela in ett album med honom, och man tvekade inte en sekund.

Sedan dess har duon signat med PNKSLM Recordings och har börjat lämna avtryck på scenerna i Skandinavien, Storbritannien och Europa där man spelat med akter som Future Islands, The Dandy Warhols och bob hund. Fler livedatum kommer att annonseras och 2023 kommer 7ebra synas ute på vägarna världen över. 

Nyligen släppte man nya singeln I Have a Lot to Say som är ett perfekt exempel på 7ebras självklara och redan karaktäristiska sound som blandar allt från gitarrsolon till minimalistiska och fångande indierockmelodier, allt kryddat med Tore Johanssons unika produktion. Låten är den andra singeln och smakprovet på det kommande debutalbum som stundar under våren 2023 på PNKSLM Recordings.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen