• Torsdag 13 December - 2018
  • 20 år
  • 140
  • Facebook
Evenemang

Terra

2016 släppte Terra det kritikerrosade debutalbumet Terrarism. Sedan dess har bandet sakta etsat sig fast i indie Sverige och frälst livepublik över hela landet. Den 13 december står de på Oceanen i Göteborg, den 14 december på Babel i Malmö.

23 november, Terra släpper Jävla EP:n

“Det har varit snack om att vi ska släppa en EP väldigt länge nu, men av olika anledningar så har det inte blivit så. Det har tagit längre tid än vad vi planerade, därför heter den Jävla EP:n.
I ens huvud tänker man alltid att det kommer att gå fort, men en så enkel sak som att göra fyra låtar blir lätt väldigt komplicerad.

Vi ville göra något annat än på Terrarism, musik med nya infallsvinklar - nya historier att berätta. Aldrig säga samma sak två gånger.
Samtidigt behövde det vara troget vårt sound, det måste låta Terra. Därför tog det lite tid.

Vi övervägde att döpa den till Ledsna EP:n, för den är rätt emo. För mig som textförfattare fanns det några teman jag burit med mig och som jag behövde få ur mig. Detta är låtar jag velat skriva länge. /Karl Sundström, sångare i Terra.

Jävla EP:n släpps 23 november via Welfare Sounds & Records. Den består av de två helt nya låtarna, "Tack och Förlåt" och "Ta min Hjärna", inspelade tidigare i år i Welfare Sounds-studion med Alexander Bergil och Kevin Andersson. Här finns också redan släppta "Aldrig Bli Mig Själv" och ”Levande", som hyllats som bandets bästa låtar hittills och spelats frekvent på P3.

Tillbaka till toppen