• Fredag 02 Februari - 2018
  • 20 år
  • 150
  • Facebook
Evenemang

Sumie

Sumie

Dynamisk folk-indie med skälvande trummor och hypnotiska gitarrer är det som står på schemat när Bella Union-aktuella Sumie kommer till Oceanen.

Den 10 november så släpps Sumies efterlängtade album, Lost in Light, på det erkända bolaget Bella Union. Den självbetitlade debutskivan från 2013 blev en succé bland kritiker och lyssnare och Sumies lågmälda men dynamiska folk-indie blev the talk of the town. Sedan dess har Sumie vandrat precis på gränsen mellan skandinavisk och japansk folkmusik för att nu kunna leverera ett album som tar dig ut på ett äventyr fylld med drama och mysterium.

Mellan de skälvande trummorna, den hypnotiska gitarren så finns det en andlig balans och en känsla av känsla av återfödelse som är starkt kopplad till Sumies röst som verkligen ger kraft och styrka på det nya släppet, Lost in Light. På vägen dit har hon fått hjälp av producenten Filip Leyman, vars studio albumet spelats in i. På plattan medverkar även Karl Vento och Albert av Ekenstam på gitarrer, Emma Strååt och Kajsa Persson på strängar och Max Lindahl står för trumpeten. Sumis har även figurerat på andra artisters verk, bland annat tillsamens med Göteborgs elektrokollektiv Tegami.

 

 

Arvid Nero

 

Arvid startade sin karriär som gatumusiker och spelade under flera år i fler olika band i Göteborg innan han var med och startade The Magnolia. 2015 släppte bandet sitt debutalbum där Arvid var en av rösterna och låtskrivarna tillsammans med Albin Lee Meldau. Bandet blev bland annat vinnare av Scandinavian Soul Awards (Winner Best Album 2015).
I våras gjorde Arvid Nero debut med ”Introducing Arvid Nero” där solo singeln Underground finns tillsammans med låtarna Primitivo Bar och Bored With Clay.

 Fina ord om debuten kom från Scandinavian SoulSound of Hisingen och med intervjuer i GP och Qanda Magazine.  Under sommaren syntes han på festivaler som Peace & Love, Festival del Mar och tillsammans med Johan Johanssons Trio framförde de en fantastisk konsert inför en fullsatt publik i Haga Kyrkan i Göteborg.

...
In collaboration wit PULS network
www.nordiskkulturfond.org

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen