• Fredag 07 Februari - 2020
  • 20 år
  • 150
Evenemang

Steget + Det Brinner

Oceanen presenterar: Steget + Det Brinner

Steget släpper ny singel och Det Brinner släpper nytt album.
Båda dagarna spelar Steget och Det Brinner och båda dagarna håller Alice B i DJ-spakarna.

Steget

Det är över 10 år sedan de bestämde sig för att göra musik ihop. Både Matilda och Nils minns tydligt den där sommarkvällen på Pusterviks uteservering när det blev bestämt. Sen dess har båda genomgått flera livskriser och vi har fått följa med på resan.

Steget har nu äntligen gått in i studion igen och lovar fortfarande att ta dig i handen, med lika ärliga och självutlämnande texter nu som då. Du får fortsatt filmiskt och känslosamt pianospel som på senare tiden dragit sig försiktigt mot fler elektroniska inslag. Vad som helst kan hända nu. Alla fönster är öppna.

De nya låtarna handlar om att se sig själv i spegeln, ta med sig sin historia och samtidigt blicka framåt. Det är inte alltid lika lätt som det verkar.

 

 

Det Brinner

Som soloartist verkar Matilda under namnet Det Brinner och gör gråtdisco med ärliga och starka texter, en dansdriven pop i en ilsken uppgörelse med det som skaver. Hon släppte sin första singel, ”Sanna Sanningen”, 2016, hösten 2017 kom fullängdsalbumet "Så låt mig vara" och redan sommaren därpå släppte hon singeln ”Jag lovar dig” och kort efter tog hon Sverige med storm på Statement Festival med ett magiskt framträdande.

I november förra året släppte hon singeln ”Tänker inte bry mig” som också vill höja en näve för att alla ska ha rätten att få vara sig själva och ännu en gång gör Det Brinner en låt som känns perfekt på nattklubbens mörka glittrande dansgolv.

På årsdagen för #metoo släppte hon sin senaste singel och 24 januari 2020 kommer hennes andra fullängdsvinyl!

Göteborgs älskling Matilda Sjöström har tidigare släppt två album tillsammans med Nils Dahl som duon Steget, ett album med bandet Äkta Kärlek som hon hade tillsammans med vapendragaren och bästa vännen Stina Velocette. Idag driver Stina och Matilda Sonya Studios på Stigbergstorget i Göteborg.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen