• Måndag 05 November - 2018
  • 20 år
  • 175
  • Facebook
Evenemang

Sophie Hunger (SZ)

En av Schweiz största artister - både på hemmaplan och internationellt - är tillbaka. I höst släpper Sophie Hunger sitt nya album "MOLECULES". Därefter kommer hon till Göteborg!

Sophie Hungers filmiska och ofta jazzinspirerade ballader på franska, tyska, schweiziska och engelska har gjort henne till storstjärna på hemmaplan samt gett henne fans och hyllningar runt om i världen. Det senaste albumet "Supermoon" blev hennes mest framgångsrika - hittills. För tredje gången i hennes karriär toppade hon den schweiziska albumlistan och skivan nådde även toppskiktet på den tyska försäljningslistan. Sedan dess har det hänt massor i Sophie Hungers liv.

Hon har bland annat skrivit musik åt en Oscarsnominerad film och, som samarbetspartner åt Steven Wilson, legat högt på den brittiska topplistan. Hon har gått igenom ett uppslitande uppbrott och flyttat till Berlin, där hon förälskat sig i klubbscenen. På "MOLECULES" är det främst uppbrottet och kärleken till Berlin som skiner igenom.

För första gången gör Sophie Hunger nu ett album helt på engelska och även anslaget är nytt. Den här gången har den schweiziska singer/songwritern och multiinstrumentalisten lämnat den akustiska inramningen för minimalistisk, elektronisk folkmusik, som bärs fram av synthar och trummaskiner.

 

Tillbaka till toppen