• Fredag 08 Mars - 2024
  • 20 år
  • 160 kr
  • Facebook
Evenemang

SMiSK + DJ Nessa + Konst av Elin Östling Lahti, Nina Maegaard & Hanna Sundbom

SMiSK

Lyssna på SMiSK: open.spotify.com

Punkbandet SMiSK är utöver sin barnförbjudna femme-punk med riot grrrl-tendenser och explicita texter kanske mest kända för sina extrema och anarkistiska liveshower. En anonym källa har beskrivit upplevelsen av att se dem live så här: "Smisk lämnar ingen i publiken likgiltig, en hel del skitskraja och många suktande efter mer". Sedan starten 2016 har de spelat live i Danmark, Norge, Tyskland och stora delar av Sverige. Efter en EP och ett helt gäng singlar kom det upphaussade debutalbumet Världens äckligaste rockgrupp ut 2021. Nöjesguiden beskrev som “helt enkelt definitionen av punk” i sin recension av skivan. Efter ett medlemsbyte och en pandemi släpptes förra året äntligen uppföljaren Salt i såren. Nu är de tillbaka på vägarna igen och ser fram emot att skrämma skiten ur Göteborgarna ännu en gång med sin äckliga och oförutsägbara rockmusik som de kallar för glitterpunk.

DJ Nessa

Vanessa Ansah har under de senaste åren gått under DJ Nessa och rotar sin musik i främst soul och house. Under Nessas sets blandas gammalt och nytt inom alternative r&b, elektroniskt, funk, disco, afrohouse och afrobeat.

Elin Östling Lahti

Elin Östling Lahti är textilkonstnär, utbildad på HDK/Valand. Hennes utställning Babys first baby visas i foajén under kvällen. 

Kära Bebis!

Jag har upplevt att mina bröstvårtor är större och väldigt ömma.

Tänk att du ligger där i mig, det är fortfarande svårt att inse att du finns till och snart ska finnas utanför mig. Att jag ska föda dig och att du är min bebis. 

Kram Bebisen

Nina Maegaard & Hanna Sundbom

Floden vet vart vi ska fara. Ett verk av Nina Maegaard och Hanna Sundbom som utforskar omsorg och närhet kvinnor emellan genom video, vatten och rå lera.

Omsorg 

Floden och leran är 

En gemenskap

Vi flätas ihop med dem och varandra 

Vart kommer vattnet att ta oss?

 

Omslagsfoto: Py Nilsson | Grafisk design: Johanna Boman 
________

Tillgänglighet
Kulturhuset Oceanen är en Q-märkt, kulturhistorisk byggnad vilket är en utmaning när det kommer till tillgänglighet. Vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka oss. Vid besök med rörelsehjälpmedel är ingången via entrén till scenen bäst anpassad. Denna nås genom Gathenhielmska trädgården. Ingången är låst, därför ber vi er att höra av er en dag innan ert besök och senast fredag 16:00 om ni ska besöka oss över helgen. Rullstolsanpassad toalett finns i scenlokalen. Obs! blinkande ljus kan förekomma under konserter och event. Vid frågor gällande tillgänglighet kontakta Mia Herman, mia@oceanen.com.

Tillbaka till toppen