• Fredag 31 Maj - 2019
  • 20 år
  • 160
  • Facebook
Evenemang

Sibille Attar + mimi bay

Sibille Attar solodebuterade 2012 med EP:n The Flower’s Bed efter ett par aktiva år i svensk musikscen och blev snabbt en av Sveriges mest omtalade artister.

Sibille Attar

Uppföljaren, debutalbumet Sleepyhead, anlände i februari 2013 och hyllningarna lät inte vänta på sig –  Grammis- och P3 guld-nomineringar samt en unisont lyrisk svensk kritikerkår och uppmärksamhet från diverse olika internationella publikationer. I april förra året återvände Sibille Attar äntligen med ny musik i form av EP:n Paloma’s Hand – sex spår av magiskt tilldragande popmusik där mörker och ljus möts. Nu kan vi meddela att Sibille Attar gör två spelningar i Sverige i vår – 30 maj på Fasching i Stockholm, och 31 maj på Oceanen i Göteborg.

Paloma’s Hand är resultatet av en längre period av ifrågasättande, en samling spår som kom till efter tapp av självförtroende och allmän desillusion av existensen som musikskapare, men ändå en tydlig fortsättning på det hon startade med Sleepyhead. Mörkt och poppigt om vartannat och skriven och producerad av Sibille själv (med Petter Granberg som medproducent på ett spår) är Paloma’s Hand ett ytterligare bevis på att Sibille Attar är bland det mest intressanta musiksverige har att erbjuda. Ytterligare ett kvitto på det kom förra månaden då Sibille Attar nominerades i kategorin Årets kompositör på Manifestgalan.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen