• Fredag 20 Oktober - 2023
  • 20 år
Evenemang

Rosengrenska Stiftelsen firar 25 år

Rosengrenska Stiftelsen firar 25 år genom att komma tillbaka till platsen där stiftelsen grundades, Kulturhuset Oceanen. Rosengrenska Stiftelsen har erbjudit vård till papperslösa sedan 1998. 

På Scenen: Göteborgs Indiekör, Orkan och i0r.
I foajén kommer en utställning av Anne Sjögren att visas hela kvällen. 

Dörrar: 19.00
Göteborgs Indiekör: 20.00
Orkan: 21.00
i0r: 22.00

Pris: Gratis (Men man kan donera valfri summa till Rosengrenska Stiftelsen i entrén)

i0r

Efter 13 år i USA, flyttade David Fridlund från indiepopbandet David & the Citizens tillbaka till Sverige.Han hamnade i Göteborg och genom en gemensam bekant hittade han Daniel Fridlund, som värvade Matthias Engwall och David Bergström till bandet. I Oktober 2022 repade bandet för första gången och i Januari 2023 påbörjade de inspelningen av debutalbumet som kommer ut på gamle D&TC medlemmen Magnus Bjerkerts bolag Adrian Recordings våren 2024.

Debutspelningarna gjordes i Augusti 2023, som förband till legendariska Bob Hund! Ett tight och brötigt liveband med låtar på svenska om nyfunnen livsglädje och betraktelser av livet och Göteborg. Pop eller indie eller powerpopindie eller skolavslutningsindierock? Vi vet inte riktigt själva, men iOr är här för att förgylla din tillvaro!

Orkan

Ett av de mest spännande och starkast lysande namnen inom den svenska rockscenen just nu är proggkvintetten Orkan. Orkan berättar om systemets orättvisor, samhällets hänsynslöshet och naturens motstånd och hämnd, allt medan förstärkarna skriker och publiken jublar.

Svåra och högaktuella teman dissekeras i lyriken i tydlig punkanda, och det unika soundet kan beskrivas som en kombination av 60-talssoulens känslosamma ärlighet och det efterföljande årtiondets riffbaserade rockera, från Amerikas vilda västern rakt in i nutiden. Orkans koncept är tveklöst inspirerat av 70-talets svenska politiska proggrörelse, men bandet är knappast något nostalgiprojekt. Medan den ena foten vilar i arvet från proggen står den andra stadigt placerad i samtiden med berörande och insiktsfulla låttexter, vilka uppmuntrar till solidaritet och eftertänksamhet.

”Orkan leder den nya proggvågen”, konstaterade genreveteranerna Nynningen efter en succéartad turné tillsammans 2017, och ingen har något att invända mot detta erkännande. Samma år släppte Orkan sin självbetitlade första fullängdare, och i maj 2022 var det äntligen dags för uppföljaren "Livsgranti" att möta världen.

________

Tillgänglighet

Kulturhuset Oceanen är en Q-märkt, kulturhistorisk byggnad vilket är en utmaning när det kommer till tillgänglighet. Vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka oss.  Vid besök med rörelsehjälpmedel är ingången via entrén till scenen bäst anpassad. Denna nås genom Gathenhielmska trädgården. Ingången är låst, därför ber vi er att höra av er en dag innan ert besök och senast fredag 16:00 om ni ska besöka oss över helgen. Rullstolsanpassad toalett finns i scenlokalen. Obs! blinkande ljus kan förekomma under konserter och event. Vid frågor gällande tillgänglighet kontakta Mia Herman, mia@oceanen.com.Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen