• Lördag 15 Juni - 2024
  • 20 år
  • 150 kr
  • Facebook
Evenemang

Black Valley Nights: The Big Black Hole + baula + Djur/Natur

Oceanen & Black Valley Nights presenterar: Releasefest för The Big Black Hole + baula + Djur/Natur

 

The Big Black Holes

Big Black Holes är en rocksekt med rötter som sprider sig över Göteborg, hopsatt av olika underground allstars (från projekt såsom Tomma Intet, End Of fun, Cult of Boydah etc). Alla har en sak gemensamt, en sann kärlek till okonventionell men svängig rock.

We’re on! är The Big Black Holes första fullängdsalbum och knyter ihop de trådar som lagts ut i form av två tidigare EP’s. Med ena foten i 60 talets Beatles/Stones och andra i 90 talets alternativa rock bildas någon form av halvpsykadelisk garage rock.

Albumet är inspelat i Studio Påtår och släpps digitalt 31:e maj och vinylen är planerad att komma till denna releasefest!

 

baula

Det sägs att ensam är stark, men två personer som kompletterar varandra är starkare. Karolina Thunberg och Ísak Ásgeirsson har gått igenom mörker och ljus tillsammans, som manifesteras genom det brännande och hudnära svensk-isländska Baula. Mellan dist-gitarrer med amerikansk western-touch, ett slitstarkt indie-driv och melankoliska melodier har duon hittat sitt signum, något som cementerades noggrant på debut-EP:n 'Drought' från 2019.

26 april släppte de sitt debutalbum 'heavy heart, no tears' via det egna skivbolaget bergmál. Albumets tema är inre destruktivitet och hur det kan ta sig uttryck – gentemot sig själv, sina närmaste, och helt okända människor. Den beskrevs som "intensivt mörk, om än ofta slående vacker och melodidriven" av Värmlands Folkblad. På scen får duon sällskap av Robin Dahlgren på gitarr och Jasmine Sahlén på bas.

 

Djur/Natur

Vill spela rock men det är också skönt att spela något annat. Medlemmar från Desire and Her Drunks, Könsförrädare, Vaken, Chicagojazzen, Eterkropp, Tiny Oceans, Det jordiska, Lesley, Skjut Dig. Svenska texter, gitarr, bas, trummor, alla på sång. Lagom volym.

 

________

Tillgänglighet

Kulturhuset Oceanen är en Q-märkt, kulturhistorisk byggnad vilket är en utmaning när det kommer till tillgänglighet. Vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka oss.  Vid besök med rörelsehjälpmedel är ingången via entrén till scenen bäst anpassad. Denna nås genom Gathenhielmska trädgården. Ingången är låst, därför ber vi er att höra av er en dag innan ert besök och senast fredag 16:00 om ni ska besöka oss över helgen. Rullstolsanpassad toalett finns i scenlokalen. Obs! blinkande ljus kan förekomma under konserter och event. Vid frågor gällande tillgänglighet kontakta Mia Herman, mia@oceanen.com.

Tillbaka till toppen