• Torsdag 16 November - 2023
  • 20 år
  • Fri entré
  • Facebook
Evenemang

Ord på scen – Om släktlinjer och arvstrådar

Tidskriften Ord&Bild bjuder in till ett kritikersamtal mellan Paulina Sokolow och Balsam Karam om två böcker: Anna Grinzweig Jacobssons ”Bröllopspogromen: en ukrainsk-judisk familjeberättelse” och Katarina Pirak Sikkus ”Árbbehárpo / Arvstrådarna”. 

”Bröllopspogromen” och ”Arvstrådarna” tar avstamp i judisk repsektive samisk identitet, historieskrivning och upprättandet av en familjehistoria. Hur äger man sin historia? Och hur formulerar man komplexiteten i en historieskrivning som alltid varit underordnad majoritetssamhällets? Det är några av de saker vi kommer att diskutera denna kväll. 

 

Paulina Sokolow är konstvetare, skribent och kulturredaktör på tidningen Flamman. Läs hennes text om Bröllopspogromen och Arvstrådarna här: bit.ly/paulinasokolowtext

Balsam Karam är författare och undervisar i Litterär Gestaltning på Valand. Hennes senaste roman ”Singulariteten” gavs ut på Norstedts förlag 2021. 

 

Samtalet är en del av Ord på scen – en serie kritikersamtal med utgångspunkt i Tidskriften Ord&Bilds recensioner – som modereras av Ord&Bildredaktören Ann Ighe. Se resten av programmet här:

bit.ly/ordpascenprogram

Ord på scen arrangeras med stöd av Kulturrådet, Svenska Akademien, Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen