• Fredag 26 Januari - 2024
  • 20 år
  • Fri entré
  • Facebook
Evenemang

Ord på scen: Om Jamaica Kincaid

Tidskriften Ord&Bild och Kulturhuset Oceanen bjuder in till ett kritikersamtal om författaren Jamaica Kincaid tillsammans med Athena Farrokhzad och Burcu Sahin. 

Jamaica Kincaid föddes 1949 på den karibiska ön Antigua. Hon kom som tonåring till USA, där hon fortfarande lever och verkar. Barndomen och hemlandets koloniala historia är två återkommande teman i hennes böcker. 

Athena Farrokhzad är poet, dramatiker, kritiker och programansvarig för litteraturen på Kulturhuset Stadsteatern. Hennes senaste diktsamling "Åsnans år" utkom 2022. Den kretsar kring arbete, sorg och arv utifrån ett stos antropomorfa nätter.

Burcu Sahin är poet, kritiker och lärare på författarutbildningen på Biskops-Arnös folkhögskola. Hennes senaste diktsamling "Blodbok" utkom 2022 och kretsar kring arkiv, kollektiva minnen och botanik i ljuset av kolonial historia. 

Samtalet modereras av Ord&Bildredaktören Ann Ighe och är en del av Ord på scen – en serie kritikersamtal med utgångspunkt i tidskriftens recensioner. Se resten av programmet här:

http://www.tidskriftenordobild.se/.../kritikersamtal-med

Ord på scen arrangeras med stöd av Kulturrådet, Svenska Akademien och Göteborgs Stad. 

 

________

Tillgänglighet

Kulturhuset Oceanen är en Q-märkt, kulturhistorisk byggnad vilket är en utmaning när det kommer till tillgänglighet. Vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka oss.  Vid besök med rörelsehjälpmedel är ingången via entrén till scenen bäst anpassad. Denna nås genom Gathenhielmska trädgården. Ingången är låst, därför ber vi er att höra av er en dag innan ert besök och senast fredag 16:00 om ni ska besöka oss över helgen. Rullstolsanpassad toalett finns i scenlokalen. Obs! blinkande ljus kan förekomma under konserter och event. Vid frågor gällande tillgänglighet kontakta Mia Herman, mia@oceanen.com.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen