• Lördag 19 Januari - 2019
  • 20 år
  • 120
  • Facebook
Evenemang

Nord & Syd + Judith Stocks

Ett återkommande tema på Nord & Syds andra album 80% är att ge upp, släppa taget, sluta drömma och gå vidare. Det kan så klart finnas något sorgligt i det, men också något befriande. Det gör ont när en dröm lämnar kroppen, men man kan få väldigt lätta steg av att inte längre behöva bära den drömmen vart man än går.

Kravet på att uppnå våra drömmar, på perfektion och självförverkligande plågar oss mer än det borde. När Nord & Syd kallar skivan 80% är det ett sätt att markera mot den befängda tanken om att våra liv ska maximeras. Vi vet någonstans inom oss att lycka är omöjlig. Ändå ser vi på våra liv som ofulländade och känner oss olyckliga, istället för att bara känna en helt normal känsla av att leva. Sikta mot 80%!

“Det tog tid att spela in den här skivan, men inte orimlig tid. Under tiden har vi levt som vanligt: jobbat, varit sjuka, skaffat barn. Det som drog ut på tiden var bara dålig planering, vardag. Det är ok.”

Nord & Syd debuterade med 2013 års bästa svenska album enligt kritikernas samlade bedömning, 4,3 av 5 i snittbetyg. Bandets andra studioalbum 80% släpptes den 7 december 2018. Som tidigare rör vi oss i det territorium som bandet behärskar så väl - sylvassa texter, klassisk gitarrpop och överdos av melodier

 

Support: Judith Stocks

Judith’s musik befinner sig i drömmens och längtans universum. Vi bjuds in till att fundera kring vardagslivet och ungdomen med hjälp av hennes melankoliska melodier och ifrågasättande texter. Hennes singel Syntar, som släpptes i sommars, reflekterar kring hur det är att vara ung och förvirrad.

Förebilder som Susanne Sundfør, Jan Johansson och Joni Mitchell kan ge en kontext till musiken. Trots detta präglas uttrycket av det personliga och unika vemod och historieberättande hon kommer med. Med ett vardagsromantiserande storhetsvansinne finns det ett djup i landskapet kring Judiths musik och texter, men också något ironiskt och naivt i det hon förmedlar.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen