• Lördag 16 Mars - 2019
  • 20 år
  • 120
Evenemang

Mira Aasma + Ellen Olaison

Mira Aasma debuterade 2015 och har sedan dess släppt ett fullängdsalbum, en EP och en fristående singel. Framgångarna har lett henne till spelningar runtom Europa – bland annat på Spot Festival och Xpo North. I oktober 2018 deltog hon som enda svenska artist i årets Red Bull Music Academy i Berlin.

Där senaste singeln “Witches” var ett starkt politiskt statement för jämlikhet så är den nya EP:n “Nighttime Memos” en djupt personligt och avskalat verk – nattliga skisser som bildar Miras mest direkta, berörande släpp hittills.

Nighttime Memos är skriven i min säng med en casiosynth, en laptop och ett anteckningsblock. Resten är skapt av mina vänner som hängt i studion och spelat in kör, fiol, sax, autotunesång, percussion m.m., druckit kaffe, snackat strunt och samplat saker vi hittat i korridorerna. Vi har fokuserat på begränsningar och hållit oss till känslan i demoinspelningarna, behållit casiosynthen på varje låt och hittat nya sätt att se på musikproduktion. En jordad EP som har varit så kul och enkel att göra."

 

Ellen Olaison

Ellens musik vaggar metodiskt in dig i ett sagoberättande där du faller djupare och djupare ner i historien. Hon bjuder in till sin så kallade Dominoblues med sökande tremologitarrer och labyrinttexter där hon balanserar på linan mellan ljus och mörker.

Hennes kommande EP To The Cruel präglas av en egensinnig tydlighet och ett nervkittlande djup som gör att vi känner oss trygga och stundvis förtrollade. Ellen vet vart hon står och vad hon vill säga utan att avslöja för mycket. Med en fot i vilda västern och den andra i vardagsrummet leder hon oss till ett hav av sagor som böljar mellan dröm och verklighet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen