• Söndag 20 Mars - 2022
  • 120
Evenemang

Lula och Barnens Ocean: DansVerkstan

Lula & Barnens Ocean presenterar: DansVerkstan, en rörelse- och dansworkshop för barn och deras vuxna  

Dörrarna öppnar: 13:15
Workshop: 13.30 - 15.00
Ålder: 8 -11 år
Pris: 120 kr -  ett barn & en vuxen på samma biljett

OBS! Insläpp via vår bakre ingång på nedre plan. Workshopen är på andra våningen, i danssalen.

Koreograferna Soledad Howe & Fredrika Byman Moberg, dansduon Lula, bjuder in till en dansworkshop för barn och deras vuxna.

Workshopen inleds i cirkel för att landa i rummet tillsammans och värma upp muskler och leder. Sedan delar Lula sin verktygslåda med lekfulla dans- och rörelseövningar. Övningarna  kräver inte någon förkunskap. Tillsammans experimenterar vi i par; barn och dess vuxen (äldre syskon eller annan äldre närstående går lika bra). Vi ger plats för olika sätt att närma sig rörelse, samspel, fysisk kontakt och musik utifrån var och ens förutsättningar.

Genom övningar, liknande sådana övningar dansare får i skapandet av en föreställning kan du själv få utforska hur det är att skapa en dansduo mellan barn och dess vuxen. Det blir en unik upplevelse, som ger er en inblick i olika aspekter av samtida dans inom scenkonst.

Inga förkunskaper krävs. Kom som du är!

Foto: Ola Kjelbye

Om Lula:

Duon Lula är Soledad Howe & Fredrika Byman Moberg. Båda är dansare, koreografer och pedagoger inom scenkonst. Utifrån ett nära samarbete med regissören Suzanne Osten har de utvecklat en metod att arbeta med rörelse och koreografi inom konst och teater. Lula koreograferar allt från stora teateruppsättningar till experimentella projekt.

Om Barnens Ocean:

Barnens Ocean är Oceanens nya satsning på programpunkter för barnpublik och dess föräldrar. Genom olika samarbeten och ett varierat utbud av program och genres blir Barnens Ocean en plats där stadens alla barn kan mötas och uppleva och utforska konst- och kultur i olika former tillsammans med andra barn och vuxna.

Varmt välkomna!

 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen