• Lördag 17 Februari - 2024
  • 20 år
  • 160 kr
  • Facebook
Evenemang

llawgne + TERZO

llawgne

llawgne, eller Mathias Engwall som han egentligen heter, har rört sig i kulisserna i svenskt musikliv sedan tidigt 2000-tal. Han har spelat trummor i en tidig version av Vit Päls. Spelat bas med Autisterna. Remixat Loney Dear. Varit masteringstekniker åt skivbolaget Höga Nord. Han har gjort reklammusik och blivit kallad geni av Eek-a-mouse.

Med llawgne vänder han på sitt efternamn och träder fram som artist, steg för steg. 2021 släppte han sitt debutalbum Nevereveries, en skiva där siluetten av llawgne kan skönjas bakom väggar av shoegazegitarrer. På omslaget syns en indie-demon, inte än redo att visa sina rätta ögon.

2023 träder Mathias fram i ljuset ytterligare några steg med släpp av nya singlar inför kommande albumsläpp 2024. Till Oceanen kommer han med fullt band - högljudda fuzzmattor med tydliga melodier utlovas.

 

TERZO

TERZO är en ambient folk/darkwave-duo bestående av Billie Lindahl (Virke, Promise and the Monster) och Karl Clinton (Diskoteket, Tsantsa). De släppte sitt debutalbum våren 2023 och musiken låter lite som att stå i stormens öga. Det är shoegaze, drone och undergångsmusik. Det är distad gitarr och svävande ambiens. Söndrande och trösterikt. 

 

________

Tillgänglighet

Kulturhuset Oceanen är en Q-märkt, kulturhistorisk byggnad vilket är en utmaning när det kommer till tillgänglighet. Vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka oss.  Vid besök med rörelsehjälpmedel är ingången via entrén till scenen bäst anpassad. Denna nås genom Gathenhielmska trädgården. Ingången är låst, därför ber vi er att höra av er en dag innan ert besök och senast fredag 16:00 om ni ska besöka oss över helgen. Rullstolsanpassad toalett finns i scenlokalen. Obs! blinkande ljus kan förekomma under konserter och event. Vid frågor gällande tillgänglighet kontakta Mia Herman, mia@oceanen.com.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen